Teater huser døgnlang sleep-over koncert

Hvad gør det ved vores tidsopfattelse, når man strækker Beethovens berømte ‘9. Symfoni’ til at vare 24 timer? Dét undersøger det journalistiske medie Zetland med en 24-timers sleep-over koncert på Teatret Gruppe 38.

Hvad sker der, når man tager et af musikhistoriens mest berømte værker – Beethovens 9. Symfoni – og strækker den fra at vare 70 minutter til 24 timer? Hvad gør det ved selve tiden? Bliver den anderledes? Dybere? Langsommere?

Det undersøger det alternative journalistiske medie Zetland med en gratis sleep over-koncertpå Teatret Gruppe 38 den 22.-23. november. Koncerten fungerer som en 24-timers lang opvarmning til mediets sceneshow ‘Zetland Live Tempo! Tempo! Tempo!’, der afholdes på Aarhus Teater den 23. november. Med liveshowet ønsker mediet at sætte tidens stakåndede samfund under lup. 

Transformation af verdenskendt værk

Det er den norske lydkunstner Leif Inges spektakulære værk ’9beetstretch’, Zetland inviterer nysgerrige aarhuainaere til at opleve i Teatret Gruppe 38’s teatersal, hvor den døgnlange koncert starter kl. 15.30 den 22. november. Inge har ved hjælp af digitale værktøjer strukket Beethovens symfoni til en 24 timers meditativ performance. Resultatet er en usædvanlig transformation af et af verdens mest velkendte, klassiske værker til et dramatisk og hypnotiserende lydbillede, der udfordrer sjæl og sanser.

“Midt i et speedet samfund ønsker vi at strække tiden for en stund og stille spørgsmålet: Hvis ro og fordybelse er betingelserne for at lære sig selv og hinanden at kende – hvad betyder det så, at alting går stærkere og stærkere?” siger Zetland chefredaktør Lea Korsgaard.

“Leif Inges 24-timeres udgave af Beethovens fantastiske værk giver en fabelagtig mulighed for at fortabe sig i tiden og mærke, hvordan et sekund lyder, når det strækkes over flere minutter.”