Forestillinger

DOC LOUNGE: XY Chelsea

Tim Travers Hawkins

Gå ikke glip af denne fantastiske dokumentar om den amerikanske whistleblower, C. Manning. Doc Lounge og Gruppe 38 inviterer til filmvisning med Q&A med filmskaber Tim Travers og oplæg med Proud Film Festival – begrænset antal billetter.

YX CHELSEA giver et intimt indblik i historien om Chelsea Manning, den transkønnede amerikanske soldat og aktivist, som i 2013 blev idømt 35 år i militærfængsel for at lække fortrolige oplysninger om USA’s krige i Irak og Afghanistan til Wikileaks.

Vi følger Manning, fra hun benådes af Præsident Obama i 2017 og skal skabe sig en ny tilværelse uden for fængslet og militæret – nu som kvinde og som en stærkt kontroversiel figur, der deler vandene mellem dem, der ser hende som en vigtig og modig whistleblower, og dem for hvem hun er en kriminel landsforræder.

Tydeligt mærket af sin tid som soldat, fængselsindsat og retsforfulgt forsøger hun at forklare omverdenen, hvorfor hun følte, det var vigtigt at lække militærinformation til Wikileaks, samtidig med at hun arbejder på en ny karriere som politiker. Da hun vedholder sin loyalitet over for Wikileaks’ grundlægger Julian Assange, kommer hun atter i myndighedernes søgelys.

Filmen bringer os helt tæt på et menneske, der er villig til at ofre sin egen frihed for at få sandheden frem i lyset – men hvor høj er prisen?

Program for aftenen

18:45 Dørene åbnes
19:05 Kort introduktion af PROUD FILMFESTIVAL
19:15 XY CHELSEA m/ engelske undertekster.
20:45 Kort pause
20:50 debat (debatten er på engelsk)
21.30 Godnat (cirka)

Bemærk: Filmvisningen finder sted i overensstemmelse med COVID 19-retningslinjerne, og derfor er der kun et begrænset antal billetter i salg.

 

Dokumentaren om transaktivisten og ex-officeren er fængslende.

Tryllebindende dokumentar følger Bradley Manning, der afslørede den amerikanske stats krigsforbrydelser, erklærede sig transkønnet og den dag i dag er en gåde.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  92 min
 • Filmskaber

  Tim Travers Hawkins
 • Sprog og undertekster

  Engelske undertekster
 • Sted

  Teatret Gruppe 38
  Foyer og Lille sal
 • Bemærk venligst

  Bemærk venligst (grundet covid-19)
  - Der vil være begrænset plads i foyeren
  - Personer i risikogruppen bør udvise ekstra forsigtighed under besøget
  - Vi opfordrer publikum til at holde afstand og vise hensyn til hinanden