Galop

Oplev skuespiller, sanger og komponist Katrine Faber fremføre sin musikalske forestilling Galop, der er baseret på værker af den surrealistiske forfatter, maler og økofeminist Leonora Carrington

Den surrealistiske maler og forfatter Leonora Carrington (1917-2011) blev født i den engelske overklasse, men gjorde tidligt oprør mod de stive normer og den kvinderolle, hun forventedes at udfylde.

Hun levede et par år sammen med kunstneren Max Ernst, men flygtede under krigen til Mexico, hvor hun levede til sin død i 2011.

Her udfoldede hun sin kunst, stiftede familie og blev også en aktiv støtte for den mexicanske kvindebevægelse, også igennem sin kunst.

Leonora Carrington er yderst aktuel i en nutidig kontekst med klimakrise, global epidemi, samfundssystemer i skred, kønsdebatter, dystopier og utopier.

I Galop er fortællingerne er groteske, sørgelige og humoristiske. Der er magiske universer og talende dyr. Teksterne væves sammen med elektroniske stemmebilleder og danner en helt særlig oplevelse af ord og lyd.


Foredrag om Leonora Carrington

Forfatter Susanne Christensen har skrevet bogen Leonoras Rejse, som udkom i 2020. Inden aftenens forestilling den 16. juni deler hun ud af sin store viden om og kærlighed til den surrealistiske forfatter, maler og selvbestaltede heks Leonora Carrington.


LiteratureXchange finder sted i Aarhus fra den 10.-20. juni 2021.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.