ARENDT – AT SE I MØRKE

Af dramatiker Rhea Leman: Oplev tankevækkende og aktuelt indblik i Hannah Arendts politiske filosofi med ny forestilling med Ina-Miriam Rosenbaum. 

Endnu en bølge af antidemokratiske bevægelser skyller ind over Europa. Radikale tendenser får os til at stille spørgsmål til vores ansvar. Spørgsmål den politiske filosof Hannah Arendt undersøgte hele sit liv. Men hvem var hun?

Vi følger hende på flugt fra nazisterne i 30’ernes Berlin. Som statsløs i Amerika og som The New Yorker-korrespondent, der rapporterer fra retssagen mod topnazisten Adolf Eichmann. Her argumenterer hun med besk og humoristisk vid imod både anklageren og den tiltalte i sin søgen efter en sandhed bag Holocaust. Hun insisterer på, at nuancerne skal frem og skaber sin omdiskuterede teori om ondskabens banalitet. Arendts filosofi rammer os lige nu, hvor krig, hadetale og Fake News konfronterer os med vores personlige moral.

AFTER TALK

Hver aften arrangerer Off Off/ Produktion en snak efter tæppefald med en særlig gæst i forlængelse af forestillingen. Ina-Miriam Rosenbaum præsenterer aftenens gæst og modererer en dialog mellem gæsten og publikum.
Se gæst og tema for hver after talk herunder:

Forsoning og håb – Arendt i nutidens lys

Den 13. september er aftenens gæst filosof og prodekan ved AU Anne Marie Pahuus i en snak om bl.a. hvordan Hannah Arendts tænkning er relevant i dag.

Arendt – demokratiet og den offentlige samtale

Den 14. september får vi besøg af Cand.mag i idehistorie og forstander ved Testrup Højskole Simon Axø.

Arendt om tankeløshed og handling

Den 15. september inviterer Off Off/ produktion til en dialog med adjunkt i idehistorie ved AU Peter Aaboe Sørensen om bl.a. ’ondskabens banalitet’.

Arendt – fra filosofi til dramatik

Den 16. september kommer forestillingens dramatiker Rhea Lehman og fortæller om processen med at omdanne Arendts arbejde og historie til dramatik.

OFF OFF/ PRODUKTION

Off Off/ Produktion er Ina-Miriam Rosenbaums enkeltmandsvirksomhed, som producerer teater og teaterkoncepter i forbindelse med sceneproduktioner, enkeltstående shows, cabareter og revyer. Læs mere.

 

J O B – et enkelt menneske

Forestillingen åbner ENESTÅENDE – Solo Performance Festival 2019

Med Ina-Miriam Rosenbaum

Vi har fået et begrænset antal ledige billetter til den ellers udsolgte forestilling i aften. 

En intens, musikalsk, humoristisk og dramatisk fortælling om emigrantens vandring fra den gamle verden, til den ny. En højaktuel universel historie om, hvordan det enkelte menneske håndterer mødet med en ny kultur, et nyt sprog – et nyt liv.

Forestillingen er skabt i en form af dramatiserede scener, fortællerlag og original kletzmer musik skrevet af Singh & Goldschmidt, der medvirker på scenen.
Den reumertvindende skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum spiller samtlige roller
i det farverige persongalleri.

Ina-Miriam Rosenbaum modtog i juni 2018 Årets Reumert for bedste kvindelige hovedrolle for hendes roller i denne forestilling.