Café Bernina

Kom med ind i en verden af litteratur, erotik og poesi i 1890’ernes København. Dette er nemlig historien om hovedstadens, vel nok, eneste rigtige litterære cafe.   

I slutningen af 1800-tallet var den historiske Café Bernina den københavnske ramme om kunst, litteratur og store tanker – et hjemsted for bohemer og litterater.

Her sad Knut Hamsun i et hjørne og skrev på Sult og Gustav Wied sad i plyssofaen og lod sig inspirere til sine romaner og noveller, ved at iagttage livet på caféen – ikke mindst damerne.

Her blev der drukket Djævlepunch, Certosa likør, Pjolter og øl i lange baner. Og der blev læst aviser som aldrig siden, og alt blev diskuteret højlydt af tidens kulturpersonligheder, journalister, digtere, forfattere og andet godtfolk.

Nykomponeret musik danner rammen om dette veloplagte stykke dramatiseret danmarkshistorie, hvor man kan møde nogle af tidens berømte litterære koryfæer.

Skuespiller Margrethe Manley, kapelmester og komponist Niels Søren Hansen og instruktør Susanne Sangill, der sammen også var holdet bag den roste 70’er forestilling Vil en kummefryser være noget for mig har nu givet liv til historien om Café Bernina – denne vanvittige café, hvor man levede efter devisen, at god mad er bedre end dårlig mad og dårligt selskab er bedre end godt selskab.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Enhedspris pr. billet: 100,-


 

4 Seasons – Resensed

Det aarhusbaserede strygerensemble Ensemble Hermes inviterer sammen med duftkunstner Klara Ravat fra Berlin til duftkoncert i september

Hvad er den allerførste duft, du kan huske? Er det din bedstemors småkager, din mors parfume, frugttræerne i din børnehave eller den sæbe, du altid vaskede dig med, før du tog i skole?

Vi har alle meget personlige forhold til dufte, vi alle kender, og på den måde står vi på én og samme tid med en fælles og en helt personlig oplevelse, når vi bliver udsat for dem.

Med duftkoncerten The 4 Seasons – Resensed vil Ensemble Hermes og Klara Ravat tage dig med på en rejse gennem tid og rum, gennem minder og drømme, og lade duftene og musikken drage dig ind i en verden af smukke forårsblomster, sommerens pulserende natteliv, efterårets silende regn og pejsens knitrende ild i den iskolde vinter.

Program:
Uddrag af De Fire Årstider af hhv. Antonio Vivaldi, Astor Piazzolla og Max Richter.


Pop-op

Duftkoncerten er en del af Teatret Gruppe 38’s pop-op-program, og abonnement-rabat eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Billetter sælges online af Ensemble Hermes og kan desværre ikke købes via Teatret Gruppe 38. Billetter: 55-110,-


 

門 Mon

門 Mon (port) er inspireret af japansk kultur og romanen Kvinden i sandet af Kobo Abe. Forestillingen skildrer den mentale passage, vi som mennesker oplever, når vi finder en vej ud i livet – når vi finder nyt håb og ser nye muligheder.

Forfatter Kobo Abes roman fortæller en utrolig historie om en person, der bor alene i en dyb sandgrav, med det eneste formål i livet at flytte sand. Indtil det øjeblik, hvor der sås tvivl om meningen med det liv. Romanen blev filmatiseret i 1963, og filmen modtog en Oscar-nominering.

I 門 Mon repræsenterer sandet en fælde – noget fascinerende, men også uudholdeligt og begrænsende. Karakteren er fængslet af sand. Men så ændrer noget sig. Vandstrømme viser sig i sandet, og et nyt større perspektiv på livet afslører sig selv. En port, der former en åbning for forandring viser sig. Sammen med vores karakter oplever publikum nyt håb.

門 Mon af komponist og multikunstner Olga Szymula trækker på en lang række udtryksformer, herunder film, animation, sang, dans og eksperimentel elektronisk musik. Forestillingen inviterer publikum til en fordybende totaloplevelse.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Enhedspris pr. billet: 75,-

 

 


 

DON GNU / UNG GNU: LIMBO – how low can you go?

Forestillingen er desværre aflyste grundet de nye corona-restriktioner i Aarhus Kommune.

Har du billet til forestillingen, og har du ikke har modtaget en e-mail fra os senest den 12. december, så beder vi dig kontakte os på post@gruppe38.dk. Læs mere.

DON GNU præsenterer UNG GNU: LIMBO  

Actionfyldt limbo-dans om at finde sig selv og hinanden igennem den eksplosive leg 

Da bruseren er optaget, finder to drenge pludselig sig selv fanget i en akavet venteposition i hinandens uønskede selskab. Men så melder kedsomheden sig, og ventetiden udvikler sig til en hårdhændet kung fu-limbo mellem at være barn og voksen på samme tid.

LIMBO handler om menneskets naturlige aggression og lysten til eksplosive lege. Fantasier om heltemod, New York gangsters, Darth Vader og Han Solo; om grænser og om at krydse dem; og om at finde venskaber – og sig selv – igennem fysikken.


UNG GNU er DON GNU’s nye ungdomskompagni, der laver fysiske forestillinger i et mere eksperimenterende format, men med samme kærlige humor, poesi og rå fysik som DON GNU er kendt og elsket for.

VINTERKONCERT: MENS VI LÆNGES

Mange af os længes, når vinteren er over os. En længsel, der suger sig fast i både livrem og seler.

Vi kan længes efter sne og klar frost i januar – eller forårets komme?
HVORNÅR KOMMER DET?!!

Måske længes vi efter en verden, der var engang; eller den altoverskyggende kærlighed. Eller bare et stykke med ost pyntet med et stykke skælvende sky.

Vi byder indenfor til en intim vinterkoncert, hvor musik, sange og tekster alle kredser om længslen, uroen og kræser for glæden i kroppen!

Du er velkommen til at nyde drikkevarer under koncerten.

Velkommen.

Det turkise telt / Ensemble Neanída: MOTHER TONGUES

Sov, min gule ørkenfugl
sov, min lille granatæbleblomst.
Du skal ikke være trist
– jeg gav dig væk for at søge visdom,
ikke fordi jeg ikke elskede dig
Men livet er så kort;
verden er kun én dag.
– Persisk vuggevise

Læn dig tilbage i hængekøjen – under den store nattehimmel – til en koncertforestilling, hvor toner og rytmer væver et drømmespind, der inviterer dig ind i grænselandet mellem vågenhed og søvn.

MOTHER TONGUES er en musikdramatisk drømmerejse vævet af vuggeviser, rytmer og folkesange fra nær og fjern; en ursang om sorg, længsel, lyst og raseri som almenmenneskeligt råstof.

Forestillingen undersøger identitet som et sammenflet af universelle, kulturelle og relationelle rødder, og stiller grundspørgsmålene: Hvor kommer vi fra? Hvad kommer vi af? Hvad er vi formet af, dybest nede?

Den musikalske fortælling er skabt af ENSEMBLE NEANÍDA. Ensemblet består af 7 kvindelige musikere, sangere og dansere med en fælles passion for folkemusik og dans – særligt fra afrikanske, europæiske og mellemøstlige kulturer. Ensemblet bringer de traditionelle udtryk ind i en nutidig kontekst, der integrerer musik, bevægelse og dramatik i et scenisk helhedsudtryk.


Det turkise telt bringer en helt særlig udgave af koncertforestillingen MOTHER TONGUES ind i en hængekøjescenografi på Teatret Gruppe 38. Vær en del af det vuggende publikum, hvor nattehimlen skaber den visuelle ramme.

Billetten koster 105 kr. og billetkøb samt spørgsmål angående billetter skal ske via henvendelse til Det turkise telt. Teatret Gruppe 38 varetager ikke billetadministration for arrangementet.

Koncerten foregår indendørs i hængekøjer.

OBS! Det turkise telt følger selvfølgelig myndighedernes krav og retningslinjer om afholdelse af koncerter vedr. COVID-19. Vi stiller håndsprit til rådighed. Medbring også mundbind til brug, når I er gående og stående.

NB: Udsolgt.

Den sorte kat

Pop-op: Få dit behov for gys dækket med denne musikalske iscenesættelse af Edgar Allen Poe’s grumme novelle, som spiller aftenen før Allehelgensaften

“Jeg har altid holdt af dyr – men det er et særkende ved særligt sensitive børn”

Den sorte kat er baseret på Edgar Allan Poe’s gysende novelle af samme navn, og forestillingen handler om et menneske i frit fald, der hjemsøges af sine ugerningers ofre – og som har noget vigtigt på hjertet.

Skuespiller Niels Anders Manley er akkompagneret af cellist Benedikte Borum på scenen. Den sorte kat har tidligere spillet på Betty Nansen og på Aalborg Teater.


Hold øje!

Teatret Gruppe 38 er et lille teater med stort udsyn. Derfor præsenterer vi både danske og internationale forestillinger, så I kan opleve noget af dét, I ikke vidste fandtes. Ud over vores faste teaterprogram, åbner vi også dørene for andre intime og indholdsrige oplevelser i løbet af sæsonen – som vi eller vores samarbejdspartnere præsenterer.

Det gælder fx vores egne pop-op-arrangementer som disse, og de events Doc Lounge Aarhus afholder, når de præsenterer internationalt anerkendte dokumentarfilm i vores lokaler.

Følg med her på hjemmesiden, på sociale medier og via vores månedligt udsendte nyhedsbrev, som du hurtigt kan tilmelde dig her. 


 

Homage

En hyldest til de drømme, vi endnu ikke har mistet 

En kvinde snubler sig vej gennem livet. Hun længes efter noget andet, end det som er. Spørgsmålet er, om hun tør række ud og risikere sig selv, eller vælger den sikre vej.

Homage er en historie om at blive sig selv og få sorteret larmen fra, så vi kan høre os selv og vores drømme. En poetisk og kærlig påmindelse om, at vi kan være med til at skabe det liv, vi ønsker.

Historien fortælles i et stilistisk enkelt univers, hvor alt er usynligt, og kun fantasien sætter grænser.

“Homage” betyder hyldest, og i denne forestilling vil du måske kunne genkende små elementer fra forestillinger som Brevet, Springtime, Blam og Brunette Bros. Små hilsner til forestillinger som har sat sig spor og inspireret og derfor fortjener en homage.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Enhedspris pr. billet: 100,-