SANGEN OM ODA OG ANTON

Ny forestilling med teaterRUM: En fortælling om lyset, om at overskride sig selv og lægge sit liv og hjerte i andres hænder. Om det smukkeste i verden; om kærligheden

De siger, at størst af alt er kærligheden. Men hvad betyder det?
Oda og Anton lever ikke lykkeligt til deres dages ende. De rammes af livet, ligesom os andre. Men de har kærligheden, håbet og lysten med sig som tro væbnere; altid klar til kamp.

Anton venter på kærligheden og ved, at det er den bærende søjle, der holder verden oppe. Du kan ikke forklare, hvor Anton har den vished fra. Oda er en ret høj pige med rødt hår og fregner.

TEATERRUM

teaterRUM er skabt af Lars Dammark. Teatret producerer teater for alle dem, der har lyst til at lade sig opsluge. TeaterRUM producerer turnéforestillinger, der kommer rundt i alle landets afkroge og ønsker at bidrage til at skabe rum for sammenhæng og fællesskab. Årligt producerer teaterRUM 1 – 2 forestillinger og afvikler over 130 forestillinger i løbet af sæsonen. Læs mere om teaterRUM.

SUFI SURF

I Sufi Surf er to danske skuespillere og to syriske flygtninge på scenen. I en række intense og bevægende billeder fortæller de om mennesket, der er inde bag alle vores forskelligheder

Sufi Surf er en modig, ærlig og humoristisk forestilling om fremmede mennesker, der mødes. Om de forskelle, der lyser imellem os og om glæden, der opstår, når vi, på trods af forskelle, nogle gange surfer ind og finder hinanden.

Lars Dammark, dramatiker og skuespiller og stifter af teaterRum fortæller om baggrunden for sit arbejde med forestillingen:

”Abdul og Ali er Sufier* fra Syrien og kom til Danmark i 2016.
De var bare store drenge, første gang jeg mødte dem
lige efter de uden deres forældre var kommet hertil.
Nu er de unge mænd.
Deres måde at tage Danmark,
og livet til sig på bevæger mig.
Det får mig til at tænke over, hvem vi er, danskerne,
og de sætter på alle måder livet i perspektiv.
Med Sufi Surf har vi sammen lavet en teaterforestilling, et rum, hvor vi indimellem kan mødes uden vores meninger og givne roller, og mærke, at vi er fælles om at være mennesker.

*Sufisme: En religiøs mysticisme, en åndelig filosofi, der gennem bøn og dans udtrykker den kærlighed eller forbundenhed, som er mellem mennesket og det guddommelige.


teaterRUM

teaterRUM laver teater for alle dem, der har lyst til at lade sig opsluge af magien og fortællingen i det rum, vi deler, når teatret folder sig ud. Fra det mindste af ingenting til det største af alting.

teaterRUM bestræber sig på at lave forestillinger, der ikke kan undværes, teater som overrumpler, berører og beriger. Teatrets vision er at bidrage til den eksistentielle fornemmelse af meningen med det hele og skabe rum for sammenhæng og fællesskab.

teaterRUM modtager støtte fra Projektstøtteudvalget under Kunststyrelsen, Aarhus Kommune og Beckettfonden.


 

DET ER SLET IKKE SOM MAN TROR

En skarp, varm satire om os, der bor i smørhullet, men som i krisen må erfare, at vi kan mere, end vi tror

Ved I godt, at det slet ikke er som man tror?
Og det har det måske aldrig været.

Min mor og far var virkelig noget særligt.
Far var en klippe og mor en favn, jeg kunne hoppe ind i.
Vi boede tæt på toppen af Himmelbjerget,
alt, hvad vi oplevede, blev til noget fantastisk,
og vi fandt muligheder i selv de vildeste problemer.

Men pludselig en dag faldt vi fra hinanden, lynet slog ned, meningen forsvandt, ingenting var på nogen måde, som det altid havde været, og min far sad bare i mørket og brummede:

Det er slet ikke som man tror.

Mulle oplever pludselig en dag, at hendes forældre bliver skrøbelige og deprimerede. De kan ikke længere klare alting, og noget helt grundlæggende må laves om, for at de kan komme videre.

EMIGRANTEN

Året er 1888. Den lidt forsigtige gårdskarl Alfred emigrerer for at søge lykken som nybygger i Amerika.

Alfred elsker livet på prærien, og han elsker sin kone, men naboernes had til de indfødte amerikanere nager ham.

Han må tage parti, hvilket forandrer hans liv for altid.

Emigranten er en historie om næstekærlighed og om at frygte dem, man ikke kender. Og frem for alt at turde at prøve at gøre det rigtige uanset konsekvenserne.

VIL DU GEMMES ELLER GLEMMES

Midt i en uendelig sandørken ligger Paradisets have.
Gemt men ikke glemt.

Hvad ser vi, når vi kigger ind i barndommens landskaber?
Hvad ser børnene, når de smugkigger ind bag gardinerne?

En forestilling om erindring; fuld af humor og stille sørgmod.
Om alt det, der var. Om de mennesker, skæbner, forståelser og misforståelser, der formede os for evigt, og gjorde os til dem, vi er.

AFTER TALK – BAG OM FORESTLLINGEN

Efter forestillingen den 11. okt. kl. 19.30 taler dramatikere og skuespillere Lars Dammark og Bodil Alling og komponist og musiker Søren Søndberg sammen med publikum om forestillingens idékoncept, form og koncept.

EKSTRA AFTER TALK – PETER HØEG ER SÆRLIG GÆST

Forfatter Peter Høeg

Kom med, når forfatter Peter Høeg, som en ny tilføjelse til programmet, gæster Teatret Gruppe 38 som særlig gæst til after talk efter forestillingen den 10. okt. kl. 17.00 (udsolgt).
Peter Høeg, der blandt andet er kendt for romanerne FRØKEN SMILLAS FORNEMMELSE FOR SNE og DE MÅSKE EGNEDE, vil sammen med skuespillere Lars Dammark og Bodil Alling bruge forestillingen som afsæt for en samtale, der kan gå i mange retninger.

After talk’s på Teatret Gruppe 38 kræver ikke ekstra betaling og finder sted i forlængelse af forestillingen efter en kort pause.