Info

Billetsalget til sæson 2023-24 er nu åbent |  Spar penge med et abonnement 

 

Praktisk info til skoler og institutioner

Er du teaterkontaktlærer, anbefaler vi dig at sende dette link videre til de undervisere, der skal i teatret med deres elever, efter du har bestilt billetter hos os. Hensigten er nemlig, at siden indeholder brugbar information forud for teaterbesøget.

Transport og rutevejledning

Teatret Gruppe 38 bor på Aarhus Ø, og vores adresse er
Irma Pedersens Gade 222, 8000 Aarhus C.

Skal I med offentlig transport for at komme frem, kan I blandt andet rejse med bybus til Aarhus Ø eller Østbanetorvet (nr. 23, 17, 12, og 15) og letbanen – se køreplaner hos Midttrafik eller brug Rejseplanen.


Spis madpakker i teatrets foyer – efter aftale

Hvis teatrets foyer er ledig, er I meget velkomne til at
spise medbragte madpakker før/efter forestillingen.

Det skal dog altid aftales med Teatret Gruppe 38 på forhånd. 

Lav en aftale med os, når I bestiller billetter – eller snarest derefter.


 

Eftersnak – få mere ud af forestillingen

Kommer I som skoleklasse, SFO eller som større gruppe i anden sammenhæng, er I meget velkomne til at få en eftersnak med de medvirkende, når forestillingen er færdig.

Henvend jer venligst til teatret på forhånd for at aftale nærmere, hvis I ønsker en eftersnak i forbindelse med jeres besøg.

Findes der undervisningsmateriale til den pågældende forestilling, sender vi det til teaterkontaktlæreren efter billetbestilling, og vi lægger det også på hjemmesiden under menupunktet For skoler, der indeholder et overblik over sæsonens skoleprogram.


Gode tips til skoleklassens teatertur

På Teatret Gruppe 38 er vi meget glade for at få besøg af skoleklasser i alle aldre. Derfor vil vi gerne i fællesskab med underviserne gøre, hvad vi kan for at sikre, at skoleeleverne får den bedst mulige teateroplevelse, når de besøger os. Derfor har vi herunder samlet gode råd til de undervisere, der skal i teatret med børn og unge: 

Hjælp eleverne med overgangen fra skoledag til teatersal

Det vil være en stor fordel, hvis underviserne forbereder eleverne på, at de skal ind i et (ofte) mørkt rum, hvor de sammen skal opleve en live-fortælling, der kræver en anden rytme end den, der findes uden for salen.

Snacks og telefoner skal selvfølgelig blive udenfor eller være pakket helt væk under hele forestillingen, og gerne allerede fra I kommer ind i teatrets lokaler – husk også selv at sætte telefonen på lydløs. Betragt gerne vores teaterfoyer som en form for passage, hvor publikum kan forberede sig på at komme ind i teatermørket – og hjælp gerne eleverne med at gå stille og roligt fra foyeren og ind i selve teatersalen. 

Fordel jer blandt børn og unge i salen

Det giver sig selv, at nogle børn og unge kan blive urolige under en forestilling af forskellige årsager. Derfor er det en god idé, at undervisere spreder sig strategisk i salen, så de kan “gribe ind”, hvis det er nødvendigt.

Det er helt naturligt og selvfølgelig helt og aldeles velkomment, at både voksne og børn reagerer på scenekunst, også nogle gange så det kan høres. Men er der alt for meget snak, råb eller uhensigtsmæssig opførsel, så forstyrrer det oplevelsen for de andre publikummer i salen. Skuespillerne på scenen stopper kun selv forestillingen for at italesætte for meget støj, såfremt underviserne ikke selv griber ind.  

Afslør helst ikke hele historien på forhånd

Flere af de forestillinger, vi præsenterer, er fortolkninger af  kendte historier. Men det kan være en fordel at vente med at læse historien med/for eleverne, til de har været i teatret, hvis muligt.

Uanset om forestillingen skildrer en anderledes eller forudsigelig version af historien, er det ærgerligt for eleverne, hvis de enten kan gætte alt på forhånd, eller bliver skuffede, fordi de forventede noget andet.


I er altid velkomne til at kontakte os med kommentarer eller spørgsmål. Administrationen er åben på hverdage fra 9.00-15.00. 
Tlf: 86 13 53 11
E-mail: post@gruppe38.dk