Info

Pt. lukket for fysiske besøg grundet corona-situationen. Åbningstider dog som normalt på Tlf. 86 13 53 11. | Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev og få det hele med

Praktisk info til skoler og institutioner

Er du teaterkontaktlærer, kan det være en god idé at sende dette link videre til de relevante undervisere, når du har bestilt billetter.

 

Claus Helbo illustration - Teatret Gruppe 38


Transport og rutevejledning

Teatret Gruppe 38 bor i dag på Aarhus Ø og har adresse på Irma Pedersens Gade 222, 8000 Aarhus C.

Skal I med offentlig transport for at komme frem, kan I blandt andet rejse med bybus til Aarhus Ø eller Østbanetorvet (nr. 23, 17, 12, og 15) og letbanen – se  køreplaner hos Midttrafik eller brug Rejseplanen.  

Læs mere om rutevejledning og transport.


Claus Helbo - Illustration - Teatret Gruppe 38

Spis madpakker i teatrets foyer – efter aftale

Det er ofte muligt at spise medbragte madpakker i teatrets foyer. Undtagelsen er, hvis der spiller en anden forestilling, og der derfor ikke er plads, da andre skoleelever skal kunne komme til.

Forhør jer om mulighederne og lav en aftale med os, når I bestiller billetter – eller snarest derefter. Kontakt os på tlf. 86 13 53 11 eller e-mail post@gruppe38.dk


 

Eftersnak – få mere ud af forestillingen

Kommer I som skoleklasse, SFO eller som større gruppe i anden sammenhæng, er I meget velkomne til at få en eftersnak med de medvirkende, når forestillingen er færdig.

Henvend jer venligst til teatret på forhånd for at aftale nærmere, hvis I ønsker en eftersnak i forbindelse med jeres besøg.

Findes der undervisningsmateriale til den pågældende forestilling, sender vi det til teaterkontaktlæreren, og vi lægger det også på hjemmesiden under menupunktet For skoler


Claus Helbo - Illustration - Teatret Gruppe 38

Gode tips til skoleklassens teatertur

På Teatret Gruppe 38  er vi meget glade for at få besøg af skoleklasser i alle aldre. Derfor vil vi gerne i fællesskab med underviserne gøre, hvad vi kan for at sikre, at skoleeleverne (og deres undervisere) får den bedst mulige teateroplevelse, når de besøger os. Derfor har vi her lidt gode råd til de undervisere, der skal i teatret med børn og unge: 

 • Hjælp eleverne med overgangen fra skoledag til teatersal
  På Teatret Gruppe 38 bestræber vi os på at præsentere forestillinger, der indbyder til fordybelse, indlevelse og eftertænksomhed. Derfor vil det være en stor fordel, hvis underviserne forbereder eleverne på, at de skal ind i et (ofte) mørkt rum, hvor de sammen skal opleve en spændende live-historie, der kræver en anden rytme og fællesskab end den, der findes uden for salen.

  Betragt gerne vores teaterfoyer som en form for passage, hvor publikum kan forberede sig på at komme ind i teatermørket (vi stiller ofte farvekridt frem til de mindre klasser)  – og hjælp gerne eleverne med at gå stille og roligt fra foyeren og ind i selve teatersalen, uden løb og mobiltelefoner, der er fremme. For det er allerede fra når publikum går ind i salen, at forestillingen på sin vis starter som en fælles oplevelse. Her er det selvfølgelig en stor hjælp, hvis I undervisere selv udviser ro og nærværende interesse – og har telefonen pakket langt væk.  

 •  Fordel jer blandt børnene i salen
  Det giver sig selv, at nogle børn og unge kan blive urolige og forstyrre oplevelsen for det øvrige publikum under en forestilling. Derfor er det en god idé, at undervisere spreder sig strategisk i salen, så de kan “gribe ind”, hvis det er nødvendigt. Det er helt naturligt og helt og aldeles velkomment, at både voksne og børn reagerer på scenekunst, men er der for meget snak, råb eller uhensigtsmæssig opførsel, så forstyrrer det de andre i salen, hvilket punkterer oplevelsen for alle. Skuespillerne på scenen stopper kun forestillingen, så frem det er strengt nødvendigt, og elevernes undervisere ikke stopper forstyrrelsen.  
 • Afslør ikke hele historien på forhånd
  Flere af de forestillinger, vi præsenterer, er fortolkninger af store, kendte historier. Men det kan være en fordel at vente med at læse historien med/for eleverne, til de har været i teatret. Uanset om teatrene giver en anderledes eller forudsigelig version af historien, er det ærgerligt for børnenes oplevelse, hvis de enten kan gætte alt på forhånd – eller bliver skuffede, fordi de forventede noget andet.

  I er altid velkomne til at kontakte os.
  Administrationen er åben på hverdage fra 9.00-15.00. 
  Tlf: 86 13 53 11
  E-mail: post@gruppe38.dk