Praktisk info til skoler og institutioner Er du teaterkontaktlærer, anbefaler vi dig at sende dette link videre til de undervisere, der skal i teatret med elever, efter du har bestilt billetter.

Transport og rutevejledning

Teatret Gruppe 38 bor på Aarhus Ø, og vores adresse er:
Irma Pedersens Gade 222, 8000 Aarhus C.

Skal I med offentlig transport for at komme frem, kan I blandt andet rejse med bybus til Aarhus Ø,
bybus til Navitas eller Østbanetorvet (nr. 23, 17, 12, og 15) og letbanen – se køreplaner hos Midttrafik eller brug Rejseplanen.

hus-tegning-claus-helbo-teatret-gruppe-38

Spis madpakker i teatrets foyer – efter aftale

Hvis teatrets foyer er ledig, er I meget velkomne til at spise medbragte madpakker før/efter forestillingen. Det skal dog altid aftales med Teatret Gruppe 38 på forhånd. 

Lav en aftale med os, når I bestiller billetter – eller snarest derefter.

Eftersnak – få mere ud af forestillingen

Kommer I som skoleklasse, SFO eller som større gruppe i anden sammenhæng, er I meget velkomne til at få en eftersnak med de medvirkende, når forestillingen er færdig.
Henvend jer venligst til teatret på forhånd for at aftale nærmere, hvis I ønsker en eftersnak i forbindelse med jeres besøg.

Findes der undervisningsmateriale til den pågældende forestilling, sender vi det til teaterkontaktlæreren efter billetbestilling.

Gode tips til skoleklassens teatertur

Hjælp eleverne med overgangen fra skoledag til teatersal

Det er en fordel, hvis underviserne forbereder eleverne på, at de skal ind i et (ofte) mørkt rum, hvor de sammen skal opleve en live-fortælling, og at det er en god idé at få lidt ro i kroppen inden, I går ind i salen.
Snacks og børn og unges telefoner skal selvfølgelig blive udenfor eller være pakket helt væk under hele forestillingen, og gerne allerede fra I kommer ind i teatrets lokaler – husk også selv at sætte telefonen på lydløs og at pakke den væk. Betragt gerne vores teaterfoyer som en form for passage, hvor publikum kan forberede sig på at komme ind i teatermørket – og hjælp gerne eleverne med at gå stille og roligt fra foyeren og ind i selve teatersalen. 

Fordel jer blandt børn og unge i salen

Det giver sig selv, at nogle børn og unge kan blive urolige under en forestilling af forskellige årsager. Derfor er det en god idé, at undervisere spreder sig strategisk i salen, så de kan “gribe ind”, hvis det er nødvendigt. Det er helt naturligt og selvfølgelig helt og aldeles velkomment, at både voksne og børn reagerer på scenekunst, også nogle gange så det kan høres. Men er der alt for meget snak, råb eller uhensigtsmæssig opførsel, så forstyrrer det oplevelsen for de andre publikummer i salen. Skuespillerne på scenen stopper kun selv forestillingen for at italesætte for meget støj, såfremt underviserne ikke selv griber ind.  

Afslør ikke hele historien på forhånd

Flere af de forestillinger, vi præsenterer, er fortolkninger af  kendte historier. Men det kan være en fordel at vente med at læse historien med/for eleverne, til de har været i teatret, hvis muligt. Uanset om forestillingen skildrer en anderledes eller forudsigelig version af historien, er det ærgerligt for eleverne, hvis de enten kan gætte alt på forhånd, eller bliver skuffede, fordi de forventede noget andet.

Spørgsmål?

I er altid velkomne til at kontakte os med kommentarer eller spørgsmål. Administrationen er åben på hverdage fra 9.00-15.00. 
Tlf: 86 13 53 11
E-mail: post@gruppe38.dk