Forestillinger

Abrahams børn

Teatret v/ Hans Rønne

En del af ENESTÅENDE – Solo Performance Festival 2017

En rejsefortælling om tro, tvivl og religioner.

Både jøder, kristne og muslimer gør krav på Abraham som deres stamfar, og repræsentanter fra de tre trosretninger har utallige gange ligget i strid med hinanden. Men er det i virkeligheden ikke den samme historie fortalt på tre forskellige måder?

I Abrahams børn gennemgås de tre religioners lig­heder, forskelle og drømme. Med en blanding af personlige erindringer, historiske fakta og hellige tekster tager Hans Rønne os med på en tankevækkende rejse i de tre ­store monoteistiske religioner. I den ene hånd har han den ­norske dramatiker Svein Tindbergs prisvindende tekst og i den anden personlige oplevelser fra en skelsættende ­rejse til Mellemøsten.

Abrahams børn er et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens polariserede religionsdebat.

I denne modige performance-lecture skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de ­årtusinder gamle tekster i en underholdende og tanke­vækkende symbiose. For hvor meget ved vi egentlig om islam eller jødedommen? Abrahams børn går i kødet på forskellene men er også en fortælling om tre religioner, som har smittet og beriget hinanden – kulturelt, åndeligt og intellektuelt.


Spilletider

12. marts 2017 kl. 19.30


 

Hans Rønne mestrer virkelig den fortællende teaterform, og hans virtuose formidling på scenen gør monologen helt ekstraordinært sanselig.

Guddommeligt teater. En vittig og stærk genfortælling af Biblen, Koranen og Toraen.

Alt sammen serveret med et glimt i øjet, som man mærker hviler på et seriøst grundlag iblandet den underfundighed, som er indbygget i Rønnes performative DNA.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  75 min.
 • Medvirkende

  Hans Rønne
 • Tekst

  Svein Tindberg
  Hans Rønne
 • Instruktør

  Peter Dupont Weiss
 • Scenograf

  Gitte Baastrup

 

Handikapfaciliteter

Kontakt venligst teatret før du skal ind og se en forestilling, hvis du er kørestolsbruger. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi giver dig den bedst mulige plads under den pågældende forestilling.

Enkelte forestillinger kan være dårligt egnede for kørestolsbrugere – i så fald er det oplyst nederst på den enkelte forestillingsside.

Teatrets administration er på 1. sal, hvortil der desværre kun er adgang via trapper.

Parkeringsforhold

Det er muligt at parkere kort fra Teatret Gruppe 38 i forskellige p-huse . Læs mere