Forestillinger
Køb billet

ARENDT – AT SE I MØRKE

Off Off/Produktion og Odense Teater i samarbejde med Rhea Lehman

Af dramatiker Rhea Leman: Oplev tankevækkende og aktuelt indblik i Hannah Arendts politiske filosofi med ny forestilling med Ina-Miriam Rosenbaum. 

Endnu en bølge af antidemokratiske bevægelser skyller ind over Europa. Radikale tendenser får os til at stille spørgsmål til vores ansvar. Spørgsmål den politiske filosof Hannah Arendt undersøgte hele sit liv. Men hvem var hun?

Vi følger hende på flugt fra nazisterne i 30’ernes Berlin. Som statsløs i Amerika og som The New Yorker-korrespondent, der rapporterer fra retssagen mod topnazisten Adolf Eichmann. Her argumenterer hun med besk og humoristisk vid imod både anklageren og den tiltalte i sin søgen efter en sandhed bag Holocaust. Hun insisterer på, at nuancerne skal frem og skaber sin omdiskuterede teori om ondskabens banalitet. Arendts filosofi rammer os lige nu, hvor krig, hadetale og Fake News konfronterer os med vores personlige moral.

AFTER TALK

Hver aften arrangerer Off Off/ Produktion en snak efter tæppefald med en særlig gæst i forlængelse af forestillingen. Ina-Miriam Rosenbaum præsenterer aftenens gæst og modererer en dialog mellem gæsten og publikum.
Se gæst og tema for hver after talk herunder:

Forsoning og håb – Arendt i nutidens lys

Den 13. september er aftenens gæst filosof og prodekan ved AU Anne Marie Pahuus i en snak om bl.a. hvordan Hannah Arendts tænkning er relevant i dag.

Arendt – demokratiet og den offentlige samtale

Den 14. september får vi besøg af Cand.mag i idehistorie og forstander ved Testrup Højskole Simon Axø.

Arendt om tankeløshed og handling

Den 15. september inviterer Off Off/ produktion til en dialog med adjunkt i idehistorie ved AU Peter Aaboe Sørensen om bl.a. ’ondskabens banalitet’.

Arendt – fra filosofi til dramatik

Den 16. september kommer forestillingens dramatiker Rhea Lehman og fortæller om processen med at omdanne Arendts arbejde og historie til dramatik.

OFF OFF/ PRODUKTION

Off Off/ Produktion er Ina-Miriam Rosenbaums enkeltmandsvirksomhed, som producerer teater og teaterkoncepter i forbindelse med sceneproduktioner, enkeltstående shows, cabareter og revyer. Læs mere.

 

Rhea Lemans seneste skuespil ARENDT, der ikke bare fremstår som hendes mest ambitiøse, men også som det mest berigende.

Smukt gentænkt portræt af filosoffen Hannah Arendt, hvor Ina-Miriam Rosenbaum i en kæmpe præstation svæver gennem tid og sted i historisk fiktion af Rhea Leman.

Vi lærer ikke kun om filosoffen, der er stykkets omdrejningspunkt, men også om de politiske tendenser og bevægelser, der er karakteriserende for samtiden.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  150 min. inkl. pause
 • Medvirkende

  Ina-Miriam Rosenbaum
  Klaus T. Søndergaard
  Benjamin Kitter
 • Dramatiker

  Rhea Leman
 • Instruktør

  Anne Zacho Søgaard
 • Scenograf og videodesigner

  Lisbeth Burian
 • Komponist og lyddesigner

  August Rosenbaum
 • Koreograf

  Alma Toaspern
 • Støttegivere

  Statens Kunstfond
  Beckett Fonden
  Knud Højgaards Fond
  Aage og Louis-Hansens Fond
  Sonning-Fonden
  L. Zeuthens Mindelegat.

 

Handikapfaciliteter

Kontakt venligst teatret før du skal ind og se en forestilling, hvis du er kørestolsbruger. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi giver dig den bedst mulige plads under den pågældende forestilling.

Enkelte forestillinger kan være dårligt egnede for kørestolsbrugere – i så fald er det oplyst nederst på den enkelte forestillingsside.

Teatrets administration er på 1. sal, hvortil der desværre kun er adgang via trapper.

Parkeringsforhold

Det er muligt at parkere kort fra Teatret Gruppe 38 i forskellige p-huse . Læs mere