Forestillinger

Teatret

Det begynder at blive koldt om fødderne

En livsbekræftende rejse mod døden

Han er en mand, der gennem hele sit lange liv har været tilsmilet af forsynet. Ud over et par aldersbetingede småskavanker, føler han sig stadig rimelig rask og rørig, hvorfor han ikke tidligere har skænket livets afslutning mange tanker.

Men inden for det seneste år er tre af hans nære venner gået bort. Sammenholdt med det faktum, at tidsskriftet Ældresagen er begyndt at dumpe ind gennem mandens brevsprække, har det bevirket, at han føler et stigende behov for at forholde sig til den kendsgerning, at også han skal dø inden for en overskuelig fremtid.

For det begynder at blive koldt om fødderne, og han ligger ofte vågen om natten.

Hvad vil det sige at dø? Hvad vil det sige, at være død?

I sin søgen efter svar lytter han interesseret til mennesker, som alle har døden tæt inde på livet. Hans egen læge; hans alvorligt syge ven; patologen fra hospitalet; ateisten fra busreklamerne; hans clairvoyante underbo; den lokale præst og sidst men ikke mindst naboens lille pige, som lige har begravet sin elskede kat.

Han drømmer om at forsone sig med tanken om at ophøre, således at han fortrøstningsfuldt og med sindsro – og med humoren i behold – kan give sig hen til de sidste kapitler i sit liv og til den udfasning, som en aldring ubønhørligt vil indebære.


Om ENESTÅENDE Festival 21

Med ENESTÅENDE præsenterer vi danske og internationale soloforestillinger; gribende fortællinger fremført af én enkelt skuespiller på scenen. Musikere og teknikere giver væsentlige bidrag i flere af forestillingerne, men skuespilleren må ellers stå alene på scenen.

Billetpriser er som øvrige forestillinger i det faste program. Du kan derfor bruge både abonnement-rabat og dit sæsonkort, når du bestiller billet til forestillinger under ENESTÅENDE Festival 21.


 

Lidt som at få et kram af en god ven. Forestillingen giver varme og skaber rum for latter midt i svære emner

Hans Rønne er en gudsbenådet forfatter og fortæller, og han holder vores øjne og ører spidse.

Gitte Baastrups simple scenografi klæder Rønnes blide tekst. Gennem 3 årtier har ægteparret Rønne og Baastrup holdt fanen højt med deres teater. Der er noget ubestikkeligt over deres værk. Som om de siger: Hvorfor al den larm? Her har I teatret.

Toppræstation i monolog om døden og de kolde fødder. Nærværende, muntert og intenst.. Du bliver berørt og beriget.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  75 min.
 • Skuespiller

  Hans Rønne
 • Ide og manuskriptforfatter

  Hans Rønne
 • Iscenesætter

  Lars Knutzon
 • Scenograf

  Gitte Basstrup
 • Lysdesigner og tekniker

  Poul Jepsen

Handikapfaciliteter

Teatrets sale, toiletter osv. er i stueplan uden høje dørtrin.
Kontakt venligst teatret før du skal ind og se en forestilling, hvis du er kørestolsbruger. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi giver dig den bedst mulige plads under den pågældende forestilling.

Enkelte forestillinger kan være dårligt egnede for kørestolsbrugere – i så fald er det oplyst under Info nederst på den enkelte forestillingsside.

Teatrets administration er på 1. sal, hvortil der desværre kun er adgang via trapper.

Parkeringsforhold

Det er muligt at parkere kort fra Teatret Gruppe 38, både uden og mod betaling. Læs mere