Forestillinger

Teatret Gruppe 38

HIMMELSENGEN

En hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden

Søndag er dødens dag.
Her ringer klokkerne højt og vedvarende for alle dem,
hun har elsket, og som for længst er døde.
Velsignet er det at blive tildelt et langt liv på jord.
Forbandet er det, når døden henter de andre én efter én
og efterlader den sidste i mindernes land.
Men nu er tiden kommet.
Hun har fået flere tydelige tegn:
Så om lidt, da vil himlens porte åbne sig,
og en rullende trappe af det pure guld
vil hente hende op til alle de, der tog afsted før hende.

En universel, vedkommende fortælling, der sætter livets barske og vidunderlige realiteter på spil – med lun humor, poesi og med håbet ventende lige om hjørnet. En hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden.


Konkurrence – himmelfart og havnerundfart

Oplev Rose Wøbbes ventede himmelfart
– og kom med Juldamperen på havnerundfart

Havnebydelen Aarhus Ø kan lidt af hvert. Der er både oplevelser til lands og til vands. Vi har derfor fornøjelsen af, i samarbejde med Aarhus Sail Event, at udlodde 2 x 2 billetter til Juldamperen (den 13. november kl. 16.00) til alle publikummer med billet til Himmelsengen lør. den 5. november kl. 16.00.

De to vindere får direkte besked mandag den 7. november.


Artist talk: 3. november (Udsolgt)

Skuespiller og dramatiker Bodil Alling i samtale med forfatter og sognepræst Hanne Marie Houkjær

Efter Himmelsengen den 3. november kan du opleve en samtale om forestillingen, sorg, liv og død mellem skuespiller Bodil Alling og forfatter og præst Hanne Marie Houkjær.

Hanne Marie Houkjær er præst ved Gl. Rye Kirke. Hun har i en længere årrække været ansat som vellidt sognepræst ved Risskov Kirke, indtil hun i 2021 sagde sin stilling her op for at finde tiden til også at arbejde som forfatter.

I løbet af sin tid som præst har hun bl.a. skrevet flere klummer og debatindlæg, deltaget i en række af interviews og podcasts (fx Næstekaffe, hvor hun har talt om store emner med både Anders Agger og Madam Nielsen), været en af initiativtagerne til underskriftsindsamlingen blandt præster mod rydningen af Brorsons Kirke for afviste irakiske asylsøgere i 2009 – og holdt julegudstjeneste vist på DR1 fra Risskov Kirke.

“Som præst har jeg mødt mennesker i alle tænkelige situationer; det har lært mig at se det fælles menneskelige. Mit vendepunkt nu giver mig muligheden for at formidle det, jeg har set.” – Hanne Marie Houkjær i interviewartikel af Kristeligt Dagblad i forbindelse med sin fratrædelse som sognepræst ved Risskov Kirke.


 

Liv er liv, død er død – ærligt og usentimentalt. Med Allings lune betoninger og livsgnist trækkes vi så tæt på døden, man kan komme, og vi fornemmer
hvert lille nu på scenen.

I Bodil Allings sublime gestaltning oplever vi en vidunderligt hjernekrøllet fortælling, som mikser det jordnært konkrete med mirakler og skønne fabuleringer. I et evighedsperspektiv udkrystalliserer forestillingen en enestående lun, humoristisk og dybt bevægende hyldest til livet.

Den lyste ud i rummet, Roses kvide og kærlighed. Og de dejligste fløjlsfanfarer i Himlen på hemsen. En vidunderlig forestilling. I den syvende himmel – også for folk, som tror noget helt andet.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  70 min.
 • Sal

  Teatersalen
 • Medvirkende

  Bodil Alling
  Søren Søndberg
 • Instruktør

  Hans Rønne
 • Scenograf

  Gitte Baastrup
 • Komponist

  Søren Søndberg
 • Tekniker

  Søren la Cour
 • Teknikerassistent

  Lars K. Olesen
 • Bemærk

  Der vil være en artist talk efter forestillingen
  torsdag 3. nov.
 • Spilledatoer

  2. november kl. 19.30
  3. november kl. 19.30
  4. november kl. 19.30
  5. november kl. 16.00

Handikapfaciliteter

Teatrets sale, toiletter osv. er i stueplan uden høje dørtrin.
Kontakt venligst teatret før du skal ind og se en forestilling, hvis du er kørestolsbruger. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi giver dig den bedst mulige plads under den pågældende forestilling.

Enkelte forestillinger kan være dårligt egnede for kørestolsbrugere – i så fald er det oplyst under Info nederst på den enkelte forestillingsside.

Teatrets administration er på 1. sal, hvortil der desværre kun er adgang via trapper.

Parkeringsforhold

Det er muligt at parkere kort fra Teatret Gruppe 38, både uden og mod betaling. Læs mere