Forestillinger

Teatret Gruppe 38

Marias testamente

Kan det nogensinde give mening, at dit barn dør? Findes der en sag, der er stor nok, til at det kan give mening?

Dette er den ukendte fortælling om den mest kendte moder i historien. En gribende fortælling om Marias sorgfulde erkendelse efterhånden som hun stykker begivenhederne omkring sin søns død sammen.

For første gang hører vi Marias historie, hendes vidnesbyrd – hendes fortrolige samtale. Marias testamente.


På dybt vand

Samtale om tab ved domprovst Poul Henning Bartholin | 10. okt. 2019

På dybt vand er et nyt samarbejde mellem Teatret Gruppe 38 og Aarhus Domkirke, der ejer to badehuse fungerende som sognehuse, placeret lige ved siden af teatrets nye bygning på Aarhus Ø – et samarbejde der handler om at tage livtag med livets store og gådefulde spørgsmål, hvilket er kernen i både teatret og kirkens arbejde.

På dybt vand fungerer i første omgang som løbende publicerede arrangementer og kan første gang opleves den 10. okt. 2019 i forbindelse med forestillingen Marias testamente.
På aftenen får teatret besøg af domprovst Poul Henning Bartholin, der efter forestillingen vil indlede en samtale om tab og Maria som “figur” i kristendommen.

“Hvad er det for en Gud, der sender Marias søn i en lidelsesfuld død for andres skyld? Det er en Gud, som Maria ikke kan stole på og have tillid til. Hvem bærer hendes smerte? Ja, hvem bærer vores smerte, når vi mister et menneske, vi ikke kan undvære? Kan vi hjælpe hinanden med at bære den menigsløse smerte og død?”

Arrangementet finder kun sted efter forestillingen den 10. okt. 2019 og kræver ikke en ekstra billet ud over din normale teaterbillet.

Alle publikummer, der ønsker at blive og deltage efter forestillingen er meget velkomne.

Et hudløst ærligt møde med verdenshistoriens mest kendte mor. Fremført af et af landets ypperste fortællertalenter, Bodil Alling. Kan varmt anbefales.

Ordene er barske og registrerende, som om de dannede tekstsiden til en dokumentarfilm med skjult kamera, direkte fra Jerusalem den langfredag.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  Ca. 70 min.
 • Medvirkende

  Bodil Alling
 • Instruktør

  Hans Rønne
 • Komponist

  Søren Søndberg
 • Scenograf

  Gitte Baastrup
 • Tekniker og lysdesigner

  Søren la Cour
 • Spilletider

  8. okt. kl. 19.30*
  9. okt. kl. 19.30
  10. okt. kl. 19.30 (På dybt vand: Samtale med Domprovst Poul Henning Bartholin)
 • *Seniorteater 55+

  Man skulle tro, at det var løgn; forestilling, en kop kaffe/te og et stykke kage for 70 kr. Et tilbud for alle unge mennesker på 55+ til forestillingen den 8. okt. kl. 19.30.  

  *Vælg ”seniorteaterbillet55+" ved bestilling. Der er et begrænset antal seniorbilletter til rådighed.

Handikapfaciliteter

Teatrets sale, toiletter osv. er i stueplan. Kontakt venligst teatret før du skal ind og se en forestilling, hvis du er kørestolbruger. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan vi giver dig den bedst mulige plads under den pågældende forestilling. Enkelte forestillinger kan være uegnede for kørestolbrugere – i så fald er det oplyst under ‘Info’ på den enkelte forestillings side her på hjemmesiden.

Teatrets administration er på 1. sal, hvortil der desværre kun er adgang via trapper.

Parkeringsforhold

Det er muligt at parkere kort fra teatret mod betaling i områdets parkeringskældre og på diverse parkeringspladser – fx på Thit Jensens Gade (drej til højre fra Bernhard Jensens Blvd.), hos Navitas, Q-park ved Havnens Perle og Q-park ved Z-huset.

Derudover er der gratis parkeringsbåse, der kan benyttes i op til 3 timer (ubegrænset efter kl. 18.00), på Bernhard Jensens Blvd., hvor letbanen i fremtiden skal anlægges.

Har du spørgsmål angående parkering, er du altid velkommen til at kontakte os.