Forestillinger
Køb billet

SUFI SURF

teaterRUM

I Sufi Surf er to danske skuespillere og to syriske flygtninge på scenen. I en række intense og bevægende billeder fortæller de om mennesket, der er inde bag alle vores forskelligheder

Sufi Surf er en modig, ærlig og humoristisk forestilling om fremmede mennesker, der mødes. Om de forskelle, der lyser imellem os og om glæden, der opstår, når vi, på trods af forskelle, nogle gange surfer ind og finder hinanden.

Lars Dammark, dramatiker og skuespiller og stifter af teaterRum fortæller om baggrunden for sit arbejde med forestillingen:

”Abdul og Ali er Sufier* fra Syrien og kom til Danmark i 2016.
De var bare store drenge, første gang jeg mødte dem
lige efter de uden deres forældre var kommet hertil.
Nu er de unge mænd.
Deres måde at tage Danmark,
og livet til sig på bevæger mig.
Det får mig til at tænke over, hvem vi er, danskerne,
og de sætter på alle måder livet i perspektiv.
Med Sufi Surf har vi sammen lavet en teaterforestilling, et rum, hvor vi indimellem kan mødes uden vores meninger og givne roller, og mærke, at vi er fælles om at være mennesker.

*Sufisme: En religiøs mysticisme, en åndelig filosofi, der gennem bøn og dans udtrykker den kærlighed eller forbundenhed, som er mellem mennesket og det guddommelige.


teaterRUM

teaterRUM laver teater for alle dem, der har lyst til at lade sig opsluge af magien og fortællingen i det rum, vi deler, når teatret folder sig ud. Fra det mindste af ingenting til det største af alting.

teaterRUM bestræber sig på at lave forestillinger, der ikke kan undværes, teater som overrumpler, berører og beriger. Teatrets vision er at bidrage til den eksistentielle fornemmelse af meningen med det hele og skabe rum for sammenhæng og fællesskab.

teaterRUM modtager støtte fra Projektstøtteudvalget under Kunststyrelsen, Aarhus Kommune og Beckettfonden.


 

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  60 min.
 • Af og med

  Ali Kamal Al – Haj Ali
  Abduljalil Mahmoud Al Mahmoud
  Holger Østergaard Kristensen
  Lars Dammark
  Hans Rønne
  Claus Helbo
 • Teatersal

  Forestillingen spiller i vores særligt intime teatersal Bølgen