ARTISTISK SYNGEVARITÉ

Nåede du ikke at få billet? Se ekstra-forestilling den 17. februar.

Koefoed og Netterstrøm er to fuldmodne komikere, som opfører en morsom, ironisk og livsbekræftende artistisk varieté.

I denne uforudsigelige livsmosaik oplever du frk. Koefoed og fru Netterstrøms umiddelbare, bramfrie fremtoning.

Du vil undre dig og forbavses over deres gode humør og færdigheder.

De to kvinder udøver smidighedsdressur og lader deres humørsvingninger få udgangstilladelse.

Bag det artistiske ydre gemmer sig et uroligt sjæleliv, traumer og ambivalente følelser.
De uundgåelige skavanker finder nemlig deres egne dramatiske veje.

Længslen efter en accept af kroppens og psykens besynderlige udposninger spænder ben, og livets realiter og forventninger kolliderer konstant.

Denne tilsyneladende tragiske kamp skildres af disse sjælens klovne, gennem et meget personligt, lunt, modigt og humoristisk udtryk.

Se denne charmerende varieté, som du ikke kan undgå at overgive dig til, når du genkender dine egne mere eller mindre succesfulde bestræbelser på at finde mening i livets absurditeter.

 

Koefoed og Netterstrøm

Kofoed og Netterstrøm er splittergale- og de lever af det. To kvinder med en humoristisk tilgang til livet, der ikke er til at stå for.

EUTOPIA

Spil med, når Trickster-p forvandler vores teatersal til et smukt, interaktivt brætspil om bæredygtighed, fremtiden og mulige verdener under Aarhus Festuge.

Har du nogensinde forestillet dig en verden, hvor svampeorganismer eller plantevækst dominerer som livsform? Eller en fremtid uden andre dyr end mennesket på kloden?

Teatret Gruppe 38 inviterer dig ind til en medrivende forestilling, der kombinerer spildesign og scenekunst.
Med brætspillets legende og uforpligtende rammer giver EUTOPIA dig mulighed for at udforske komplekse spørgsmål om menneskets plads i verden, social ulighed, klima, og biodiversitet.

 

EUTOPIA er uden løftede pegefingre. Her er mennesker hverken verdens centrum eller ubudne gæster, naturen bør beskyttes fra.
Det er op til dig og de andre spillere at bruge jeres nysgerrighed og personlige erfaringer til at foretage næste træk.

Spørgsmålet er, hvilke verdener, spillerne kan skabe i dette rum, hvor både du som spiller, dine medspillere og spilleregler påvirker slagets gang.

Gennem performance, installation og spildesign omdanner EUTOPIA teatret til et tankevækkende spil, du ikke kan undgå at involvere dig i – og reflektere over efterfølgende.
Her får du en deltagende, dragende oplevelse, der aldrig er den samme fra spil til spil.

 

 

Trickster-p

Trickster-p udgøres af kunstnerne Cristina Galbiati og Ilija Luginbühl. Sammen skubber de til grænserne for scenekunstens genrer, når de arbejder med store emner i dragende rum og fortællinger, der taler til alle sanser.
Deres værker indtager for det meste hele rum eller byrum, og de arbejder meget billedligt og med helstøbte lydsider.
Når du træder ind i ét af Trickster-p’s værker, får du en gennemført, æstetisk oplevelse, der efterlader dig med en følelse af eftertænksomhed, wow-ness og en glæde over, hvordan hver detalje var nøje gennemtænkt.

Mange af deres performances og installationer er blevet oversat til mange sprog og er blevet præsenteret i mere end 30 lande i Europa, Asien, Australien, Nord- og Sydamerika.
Trickster-p er desuden medproducent på installations-forestillingen ALL THIS COMING AND GOING, du kunne opleve på Pier 3 på Aarhus Ø under Aarhus – Europæisk Kulturhovedstad 2027.

ALLE GODE TING

En livsbekræftende monolog fyldt med humor.

ALLE GODE TING er en episk forestilling fortalt af en mand, der er vokset op med en depressiv mor.

Vores hovedperson fortæller, hvordan han som barn, efter moderens første selvmordsforsøg, begynder at skrive en liste over alle gode ting i verden. Ting, der gør livet værd at leve.

Meningen var, at denne liste skulle hjælpe moderen ud af hendes depression. Men efterhånden som listen bliver længere og længere, spiller den en større og større rolle i hans eget liv. Den indeholder alt mellem himmel og jord: “Kung-fu-is” og “Solskin”, “Alle StarTrek-film med lige numre”, “At forelske sig”.

Duncan Macmillans anmelderroste tekst iscenesættes med stor succes på teatre verden over. I denne sæson turnerer Teatret Møllen med deres version af den elskede fortælling. Alle gode ting er trods sit mørke udgangspunkt en humoristisk, livsbekræftende og hjertevarm forestilling om noget så umorsomt som depression og selvmord.

 

AFTER TALK

Efter forestillingen kan du blive og overvære en talk med skuespiller Thomas Rønne. After talk kræver ikke ekstra betaling og finder sted i forlængelse af forestillingen efter en kort pause.

TEATRET MØLLEN

Teatret Møllen er egnsteater i Haderslev Kommune og Sønderjylland, hvor teatret siden 1974 har haft til huse i den gamle slotsvandmølle i Haderslev. Teatret Møllen spiller årligt omkring 50 – 100 forestillinger stationært på Teatret Møllen samt på turné over hele landet. Læs om Teatret Møllen.

DET HEMMELIGE BIBLIOTEK

Har du hørt, at børns læselyst daler? Er det ikke forfærdeligt? DET HEMMELIGE BIBLIOTEK er et smukt rum, der åbner læseoplevelsen for børn og voksne.

Hej der, kom indenfor
Så skal jeg vise dig
En historie, der drejer rundt og rundt
og er både oppe og nede
Den er inde mellem træerne
Og når helt op i himlen
Den flakser afsted med vinden
Og trøster den, der græder
Og hjertet spjætter en hopsasa

Historien er hemmelig, indtil den bliver fortalt. Bodil Alling fortæller, akkompagneret af de dejligste billeder og Søren Søndbergs vidunderlige musik og lydunivers.

VIL EN KUMMEFRYSER VÆRE NOGET FOR MIG – eller skal jeg hellere lade mig skille?

Er De klar over hvor mange opskrifter på koteletter i fad der findes?
Få svaret på dette og mange andre store spørgsmål.

VIL EN KUMMEFRYSER VÆRE NOGET FOR MIG – ELLER SKAL JEG HELLERE LADE MIG SKILLE? er en morsom, inderlig og tankevækkende forestilling, hvor tekster taget direkte fra Alt For damerne 1970 smelter sammen i et musikalsk univers af bl.a. Lise Reinau, Inger Christensen, Benny Andersen og mange andre.

“Det værste er, at jeg har det så skidt, selvom jeg har det så godt. Man skammer sig som en hund over ikke at kunne tåle gode tider.”

Hvad skete der egentlig under overfladen i forstadens parcelhus i året 1970, og er spørgsmålene, vi stillede dengang omkring ægteskab, sex, penge og kærlighed, de samme som nu?

“Man kan udmærket være en sensuel kvinde, selvom man ikke ser perfekt ud, og det er hvad, en hver mand ønsker sig mere end skønhed, en lysende begavelse og huslige dyder.”

 

AFTER TALK

Efter forestillingen den 8. mar. kl. 19.30 (meget passende på kvindernes internationale kampdag) arrangerer vi en talk med forfatter og Ph.d. i historie Barbara Zalewski, du måske kender fra Historiequizzen på DR. Barbara fortæller om kvinderne i 70’erne, der ikke alle var så frigjorte, som nogle måske forestiller sig i dag.

After talk kræver ikke ekstra betaling og finder sted i forlængelse af forestillingen efter en kort pause.

MARGRETHE MANLEY

Margrethe Manley har som skuespiller gæstet mange af landet scener Dr. Dante, til ABC Teatret og Det Ny Teater i København, Aarhus Teater og Aalborg Teater samt Himmerlands Teater, hvor Margrethe indenfor de seneste år har skrevet og spillet to af sine egne musikforestillinger.

ALICE I EVENTYRLAND – for børn og voksne

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske.

En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på
afveje og dronningen ikke er smuk og god, men brutalt hugger hovederne af folk.

Vær med når danser og performer Tilde Knudsen fortæller sin version af Lewis Carrolls elskede historie om Alice. Med sig har hun en kuffert fuld af fantasifulde kostumer, der er baseret på geometriske former – kostumer der er lige så finurlige og foranderlige som eventyrlandet bag den låste dør.

ASTERIONS HUS

Asterions Hus er anerkendt for deres fysiske og eksperimenterende fortolkninger af store fortællinger. Deres forestillinger fortolker kendte fortællinger på ny i smukke og poetiske opsætninger. Læs mere om Asterions Hus.

 

LYDKOMPASSET

En musikalsk, interaktiv teateroplevelse i vinterferien for de 4-9 årige og deres voksne. 

Med en personlig højtaler tæt på kroppen, føres publikum, fra deres siddepude på gulvet, på en lytterejse tilbage i farmors minder. I minderne leger en kat mellem børnene, luftpandekager flyver rundt i rummet, stemmer fra fortiden stikker af. Og vi må ud på havet, ind i hekseskoven, og videre, videre for at nå tilbage til stilheden. Undervejs bemærker du, hvor tydeligt lyde vidner om bestemte minder, mennesker og velkendte fænomener som regn – ligesom lugte.

Her er lyd og musik, den bærende fortæller-effekt i et dragende og et enkelt, men flot iscenesat rum.

Få en sansemættet, særlig, nærværende oplevelse sammen i vinterferien.

LOMMEEVANGELIGET

Juletid på Teatret Gruppe 38: LommeEvangeliet er en vedkommende men usentimental forestilling om kærlighedens nødvendighed for børn fra 6 år og voksne. 

I en storm en gang for længe siden fødtes der en pige. Hun sprællede som en lille fisk – så blev hun døbt Marie. Sådan begynder historien om en pige, en storm og en juleaften. En historie om at tro, at man kan klare alting selv, indtil man opdager, at uden kærligheden går det ikke. LOMMEEVANGELIET griber usentimentalt, men kløgtigt tilbage i tiden for at fortælle om noget alment menneskeligt: Kærlighedens nødvendighed.

DE RØDE HESTE

De Røde Heste rejser over hele verden som turnévirksomhed. Det anmelderroste teater, der drives af skuespiller Claus Mandøe, har spillet på Operahuset i Sydney og på de mindste filialbiblioteker i Danmark. I Japan, i USA, Canada og det meste af Europa. Læs mere.

 

TO ORD – DET ER ALT RIGELIGT

En humoristisk og absurd monolog om en kvinde, der laver midtvejs-status over livet.

På scenen er der en kvinde, en stol og en taske. Det er tid til at gøre status over hele hendes liv. Frem af tasken tager hun forskellige genstande, én efter én. Indholdet er ikke stort, og den smule, der er, er ikke noget smukt syn. Det bliver en slags absurd og eksistentiel opgørelse, der altid starter med ordene “Jeg kan godt lide…” Det er hele hendes liv, der udfolder sig foran os. Lidt efter lidt, efterhånden som tasken gradvist tømmes, bliver vi vidne til en absurd historie, som ikke nødvendigvis ender godt.

Den finurlige humor og den poetisk-absurde tekst er karakteristisk for Guandaline Saglioccos arbeide. Med TO ORD – OG DET ER ALT RIGELIGT giver Sagliocco liv til en virkelig sjov forestilling, der også rummer stor dybde og et lag af mørk alvor.

Skuespiller Guandaline Sagliocco om forestillingen

Manuskriptet er skrevet af den franske dramatiker Philippe Dorin. Jeg er meget begejstret for teksten; humor og tragedie kombineret i en absurd verden, der minder om Becketts. Dorin tematiserer det væsentlige i livet: At kunne sove, at kunne fylde sin ensomhed ud, om at træffe valg. Uden at moralisere. Jeg fandt en masse fællestræk i sproget. En slags poetisk absurd verden, der afslører en menneskelig dybde.

Historien er ikke som et færdigt og lukket værk, men er en her og nu-oplevelse, der giver plads til fortolkning. Den skaber refleksion over det at finde sin plads i verden. Afmagt og identitetsspørgsmål er to vigtige temaer i stykket. Manuskriptet er subtilt og tvetydigt, det kan forstås på flere niveauer. Teksten er stram, både brutal og naiv, dyb, konkret og surrealistisk. Hver strofe afslører lidt efter lidt karakteren og er med til at give nye elementer i puslespillet, der udgør hvem denne kvinde er – og hendes historie.

Forestillingen er en del af ENESTÅENDE Festival 2023 og spilles på letforståelig norsk.

SAGLIOCCO ENSEMBLE (NO)

Sagliocco Ensemble blev etableret i 1988 af Guandaline Sagliocco og Håkan Islinger. Sagliocco Ensemble fik sit internationale gennembrud i 1997 med “HISTORIEN OM DEN FALDNE HELT”, der vandt prisen for Bedste Forestilling under Festival Fringe i Edinburgh. Siden har kompagniet optrådt i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Frankrig, Wales, Skotland, USA, Canada og Taiwan. Læs mere.

Guandaline Sagliocco  er netop blevet tildelt Vestfold og Telemark fylkeskulturpris 2023 grundet sit mangeårige scenekunstneriske virke.

Sagliocos poetiske, absurde og legende forestillinger er af høj kvalitet, og er efterspurgt over det meste af Europa både af arrangører og festivaler. TO ORD som gæster ENESTÅENDE festivalen har publikum nu muligheden for at møde en utrættelig, meget kreativ og hylende sjov skuespillerinde, der har turneret rundt i Europa og gennem årene, har spillet over 3.000 forestillinger for over 220.000 publikummer. Hun har en helt særlig kommunikation med publikum, hvilket gør hende elsket af et stort publikum. Sagliocco har modtaget en række priser, og hendes kunstneriske virke er et vigtigt bidrag til den moderne norske scenekunst.

OM IKKE NU HVORNÅR SÅ?

Vi har programsat en ekstra-forestilling den 1. marts grundet stor efterspørgsel.

Nis Bank-Mikkelsen fremfører moderne, musikalsk epos om frihedslængsel, fællesskab og overlevelse.

En intens iscenesættelse af Primo Levis roman om urmageren Mendel, der er på flugt fra tyskerne i Hviderusland. Romanen har et eksistentielt budskab, hentet fra rabbinernes hellige skrifter Talmud: Hvis ikke jeg sørger for mig selv, hvem gør så? Og når jeg tænker over mig selv, hvem er jeg så? Og om ikke nu, hvornår så?

Den utrolige odyssé gennemspiller både krigens og menneskehedens indre og ydre drama – fra død, forræderi og had, til humor og kærlighed, der trodser alt. Stemningen bliver gribende og intens, når Nis Bank-Mikkelsen bliver talerør for Levis skæve persongalleri af jødiske skræddere, håndværkere og musikere.

En forestilling med indlevelse og fuld af smuk klezmermusik.

Forestillingen er en del af ENESTÅENDE Festival 2023.

NIS BANK-MIKKELSEN

Nis Bank-Mikkelsen blev uddannet fra Aarhus Teater i 1969 med efterfølgende ansættelse på teatret frem til 1978 og har siden bl.a. været ansat hos Café Teatret, Folketeatret, Gladsaxe Teater og Det kongelige Teater. Han har medvirket i tv-serier som Matador, TAXA og Krøniken. Han er desuden en afholdt oplæser hos DR, hvor han gennem de senere år også kendes for sin medvirken i satireprogrammet Rytteriet.