Edith Piaf

Fra gadesanger til legende

Kærlighed, morfin og mirakler.

Edith Piaf (1915-1963) var en af Frankrigs mest elskede sangerinder i det 20. århundrede. I løbet af sin karriere som varité- og koncertsangerinde fik hun, grundet sin smukke stemme, kaldenavnet La Môme Piaf (Spurven).

Musikforestillingen Edith Piaf er et intenst, underholdende indblik i sangerindens liv – fra fattigdom til berømmelse – præsenteret igennem teatralske fortællinger og fortolkninger af hendes mest kendte sange. Et liv fuld af romantisk længsel, personlige tragedier, morfin og tabletter. Men også af succes, tro og kærlighed.

Edith Piaf huskes blandt andet for klassikere som La vie en rose, Non, je ne regrette rien og Hymne à l’amour.

Psycho – Street Cut

Dansk Rakkerpak hylder filmgysets mester Alfred Hitchcock i dette teater-remake af hans hovedværk Psycho fra 1960. Det foregår med masser af skægge slapsticks, præcis timing, kropskomik, musikalitet og en uovertruffen finale i slowmotion.

Hvis det var her!

Der er så meget krig ude i verden. Der er så mange steder, hvor man dagligt skal kæmpe for bare at være til. Hvad nu hvis det var her?

Hvis det var her! hiver kampene hjem til andedammen og skildrer livet i en klaustrofobisk krigszone. Vi følger tre venners liv fra normaliteten og ind i krigens gru. Hvad sker der med empatien, menneskeligheden, angsten, modet og kærligheden i et samfund, hvor krigen rykker helt tæt på, og alt det, vi kendte, er ved at gå til grunde? En højaktuel historie, der skaber grobund for refleksion over, hvilket ansvar vi har over for mennesker i nød, over for vores demokrati og over for vores fælles dialog.

Jægerne

I stenalderen var jægeren i ét med den natur, han levede af.
Jægerne Ernst, Joseph og Makmut er ikke rigtigt i ét med noget, så de drømmer om at finde fred og genskabe mandens ur-forbindelse med naturen.

Men hvad sker der, når man går på jagt efter sit personlige totemdyr, og sulten begynder at gnave?

Teater O blæser i jagthornet og skyder løs på alt i denne lattervækkende, absurde og befriende manddomsrejse – en gennemslagtning af kønsrollerne, normerne og samtiden.

All This Coming and Going

Velkommen til Teatret Gruppe 38’s største bidrag til Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Velkommen både indenfor og udenfor.

Her er landskaber efter en tsunami; Titanic på første klasse; en mavedanser, der lokker sømænd og landkrabber; et bibliotek uden bøger; den sidste rejse; hjertegribende toner; stille gråd, skibsforlis og frydeskrig.

Teatret Gruppe 38, tasmanske Terrapin Puppet Theatre og schweiziske Trickster-p præsenterer den store teaterinstallation All This Coming and Going i den nye havnebydel Aarhus Ø.

Inden i og uden for 10 store skibscontainere, placeret ved havnefronten på Pier 3, vil projektioner, skygger og levende billeder skildre, hvad der var, og hvad der vil komme.

I løbet af 2018-19 flytter Teatret Gruppe 38 selv i en nyopført teaterbygning, der en del af byggeprojektetet AARhus på Pier 4, Aarhus Ø. Med installationen på Pier 3 inviterer vi publikum til at opleve, hvordan en ny bydel vækkes til live, når kunsten flytter ind.


All This Coming and Going_ Rutevejledning_Teatret Gruppe 38
Rutevejledning: All This Coming and Going

All This Coming and Going præsenteres med støtte fra

Aarhus 2017  Aarhus Kommune    Australian Government - Catalyst Australian Arts and Culture Fund

Brevet

Den internationalt anerkendte skuespiller Paolo Nani står alene på scenen. Han siger ikke et ord – og spiller den samme historie om en mand, der skriver et brev hele 15 gange. Lyder det kedeligt? Glem det.

Paolo Nani spiller historien forfra, bagfra, beruset, som en western, som horrorfilm, med hænder, uden hænder, som cirkuskunstner, som stumfilm, og meget mere. Brevet giver ikke et øjebliks pause til publikums lattermuskler.

Forestillingen er en af de mest kendte danske forestillinger på internationale scener. Den er blevet hædret med adskillige priser og udråbt til at være kult af den internationale presse.