門 Mon

門 Mon (port) er inspireret af japansk kultur og romanen Kvinden i sandet af Kobo Abe. Forestillingen skildrer den mentale passage, vi som mennesker oplever, når vi finder en vej ud i livet – når vi finder nyt håb og ser nye muligheder.

Forfatter Kobo Abes roman fortæller en utrolig historie om en person, der bor alene i en dyb sandgrav, med det eneste formål i livet at flytte sand. Indtil det øjeblik, hvor der sås tvivl om meningen med det liv. Romanen blev filmatiseret i 1963, og filmen modtog en Oscar-nominering.

I 門 Mon repræsenterer sandet en fælde – noget fascinerende, men også uudholdeligt og begrænsende. Karakteren er fængslet af sand. Men så ændrer noget sig. Vandstrømme viser sig i sandet, og et nyt større perspektiv på livet afslører sig selv. En port, der former en åbning for forandring viser sig. Sammen med vores karakter oplever publikum nyt håb.

門 Mon af komponist og multikunstner Olga Szymula trækker på en lang række udtryksformer, herunder film, animation, sang, dans og eksperimentel elektronisk musik. Forestillingen inviterer publikum til en fordybende totaloplevelse.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Enhedspris pr. billet: 75,-

 

 


 

VINTERKONCERT: MENS VI LÆNGES

Mange af os længes, når vinteren er over os. En længsel, der suger sig fast i både livrem og seler.

Vi kan længes efter sne og klar frost i januar – eller forårets komme?
HVORNÅR KOMMER DET?!!

Måske længes vi efter en verden, der var engang; eller den altoverskyggende kærlighed. Eller bare et stykke med ost pyntet med et stykke skælvende sky.

Vi byder indenfor til en intim vinterkoncert, hvor musik, sange og tekster alle kredser om længslen, uroen og kræser for glæden i kroppen!

Du er velkommen til at nyde drikkevarer under koncerten.

Velkommen.

ANDROKLES OG LØVEN

Hed som en ovn
Trøstesløs tør
Et glødende sandhav
under solens ildebrand
Ikke et træ, der kan give kølende skygge
sådan er Libyens ørken

Her vakler Androkles på bare fødder
hen over det glohede sand

Han stønner af tørst og trygler om vand
Men her er kun sand
Sand i øjnene og sand i munden
Sand til alle sider.

Androkles er slave, solgt til en romersk købmand. Da han bliver beskyldt for tyveri, må han flygte ud i ørkenens brændende sol for at undgå at blive kastet for løverne. Pludselig, midt i den bælgmørke nat, lyder et brøl så højt, at Androkles’ hjerte fryser til is.

Publikum ligger i hængekøjer under en strålende himmel og hører og ser og mærker dette vidunderlige gamle mytiske eventyr. Så vidunderligt farligt og frydeligt – især for børn og voksne.


Hvis det var her!

Der er så meget krig ude i verden. Der er så mange steder, hvor man dagligt skal kæmpe for bare at være til. Hvad nu hvis det var her?

Hvis det var her! hiver kampene hjem til andedammen og skildrer livet i en klaustrofobisk krigszone. Vi følger tre venners liv fra normaliteten og ind i krigens gru. Hvad sker der med empatien, menneskeligheden, angsten, modet og kærligheden i et samfund, hvor krigen rykker helt tæt på, og alt det, vi kendte, er ved at gå til grunde? En højaktuel historie, der skaber grobund for refleksion over, hvilket ansvar vi har over for mennesker i nød, over for vores demokrati og over for vores fælles dialog.

Ordet på bordet

En historie om en mand, der ændrer verden.

En mand bor i et hus. Hver dag står han op, læser avis, går på arbejde, kommer hjem, går i seng, står op, læser avis, går på arbejde, kommer hjem, går i seng, står op … Ligesom sin farfar, oldefar og tipoldefar før ham.

Men hvad nu hvis alting kunne være anderledes?
Hvad nu hvis avisen kunne være tyggegummi?
Eller vækkeuret en fugl?
Hvad nu, hvis han kunne flyve til månen?

Jægerne

I stenalderen var jægeren i ét med den natur, han levede af.
Jægerne Ernst, Joseph og Makmut er ikke rigtigt i ét med noget, så de drømmer om at finde fred og genskabe mandens ur-forbindelse med naturen.

Men hvad sker der, når man går på jagt efter sit personlige totemdyr, og sulten begynder at gnave?

Teater O blæser i jagthornet og skyder løs på alt i denne lattervækkende, absurde og befriende manddomsrejse – en gennemslagtning af kønsrollerne, normerne og samtiden.

Faldet

Vi bærer alle på et eller flere fald – store eller små. Værst er de fald, der er så store, at samvittigheden har svært ved at rumme dem.

Den beundrede forsvarsadvokat Johannes kæmper altid for de svage. Men en aften møder han sin godheds begrænsning; en ung kvinde falder i floden fra en bro, og Johannes gør intet for at redde hende.

Der er ingen rationel grund. Da hans mod og moral sættes på prøve, står de simpelthen bare ikke mål med hans eget selvbillede. Men var Johannes sprunget i vandet den aften, hvis der havde været tilskuere?

Teater Får302 har som det første danske teater fået lov til at dramatisere Albert Camus’ hovedværk fra 1956, der afslører menneskets hang til selviscenesættelse.

Intet

Pelle Koppels sceniske version af Janne Tellers internationalt prisvindende roman 

Pierre Anthon proklamerer pludselig en dag, at intet betyder noget. Absolut Intet. Opsat på at modbevise den påstand, begynder de andre at samle en dynge af deres mest betydningsfulde ejendele – en bunke af betydning. Og jo større og mere smertefuldt offeret er, desto større betydning, ikke?

Intet er en tankevækkende fortælling om livets mening, eller mangel på samme.

Publikum har på ny mulighed for at opleve denne populære forestilling, der før har spillet for udsolgte sale på Teatret Gruppe 38.