EVY KONIGSBERG

Et musikalsk portræt af en bramfi, følsom, forskrækkelig og helt vidunderlig kvinde
– fuld af skæv humor og alle mulige nuancer af at være menneske. 

Nåede du ikke at stifte bekendtskab med dette usødede, morsomme, musikalske kvindeportræt i sidste teatersæson, er det nu, du skal afsted.

EVY KONIGSBERG er en underholdende, humoristisk præsentation af en vanskelig kvinde med et vanskeligt sind – og et voldsomt sprog. En lykkelig kvinde, der drages af ulykken, en ulykkelig kvinde, der drages af lykken. En kvinde, der stepper, når det er nødvendigt. En kvinde, der taler som et barn, som en mand og som en kvinde. Et moderne kvindeportræt, hvor alle køn, og unge og gamle, kan genkende sig selv.

På scenen ses Bodil Alling i selskab med det forrygende femmandsorkester Konigsberg & Søn.

“Jeg elsker Evy Konigsberg. Fordi hun kan være så absolut rasende. Og hun kan være ironisk, kærlig, sarkastisk, forfængelig, cool, aflsappet, letsindig, arrogant, plat, åben, indbildsk. Jamen – et helt menneske.” 
– Bodil Alling.

Du kan se og høre skuespiller og teaterleder Bodil Alling beskrive Evy Konigsberg, og vores musikalske forestilling med fuldt orkester af samme navn, herunder.

4 Seasons – Resensed

Det aarhusbaserede strygerensemble Ensemble Hermes inviterer sammen med duftkunstner Klara Ravat fra Berlin til duftkoncert i september

Hvad er den allerførste duft, du kan huske? Er det din bedstemors småkager, din mors parfume, frugttræerne i din børnehave eller den sæbe, du altid vaskede dig med, før du tog i skole?

Vi har alle meget personlige forhold til dufte, vi alle kender, og på den måde står vi på én og samme tid med en fælles og en helt personlig oplevelse, når vi bliver udsat for dem.

Med duftkoncerten The 4 Seasons – Resensed vil Ensemble Hermes og Klara Ravat tage dig med på en rejse gennem tid og rum, gennem minder og drømme, og lade duftene og musikken drage dig ind i en verden af smukke forårsblomster, sommerens pulserende natteliv, efterårets silende regn og pejsens knitrende ild i den iskolde vinter.

Program:
Uddrag af De Fire Årstider af hhv. Antonio Vivaldi, Astor Piazzolla og Max Richter.


Pop-op

Duftkoncerten er en del af Teatret Gruppe 38’s pop-op-program, og abonnement-rabat eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Billetter sælges online af Ensemble Hermes og kan desværre ikke købes via Teatret Gruppe 38. Billetter: 55-110,-


 

VINTERKONCERT: MENS VI LÆNGES

Mange af os længes, når vinteren er over os. En længsel, der suger sig fast i både livrem og seler.

Vi kan længes efter sne og klar frost i januar – eller forårets komme?
HVORNÅR KOMMER DET?!!

Måske længes vi efter en verden, der var engang; eller den altoverskyggende kærlighed. Eller bare et stykke med ost pyntet med et stykke skælvende sky.

Vi byder indenfor til en intim vinterkoncert, hvor musik, sange og tekster alle kredser om længslen, uroen og kræser for glæden i kroppen!

Du er velkommen til at nyde drikkevarer under koncerten.

Velkommen.

Det turkise telt / Ensemble Neanída: MOTHER TONGUES

Sov, min gule ørkenfugl
sov, min lille granatæbleblomst.
Du skal ikke være trist
– jeg gav dig væk for at søge visdom,
ikke fordi jeg ikke elskede dig
Men livet er så kort;
verden er kun én dag.
– Persisk vuggevise

Læn dig tilbage i hængekøjen – under den store nattehimmel – til en koncertforestilling, hvor toner og rytmer væver et drømmespind, der inviterer dig ind i grænselandet mellem vågenhed og søvn.

MOTHER TONGUES er en musikdramatisk drømmerejse vævet af vuggeviser, rytmer og folkesange fra nær og fjern; en ursang om sorg, længsel, lyst og raseri som almenmenneskeligt råstof.

Forestillingen undersøger identitet som et sammenflet af universelle, kulturelle og relationelle rødder, og stiller grundspørgsmålene: Hvor kommer vi fra? Hvad kommer vi af? Hvad er vi formet af, dybest nede?

Den musikalske fortælling er skabt af ENSEMBLE NEANÍDA. Ensemblet består af 7 kvindelige musikere, sangere og dansere med en fælles passion for folkemusik og dans – særligt fra afrikanske, europæiske og mellemøstlige kulturer. Ensemblet bringer de traditionelle udtryk ind i en nutidig kontekst, der integrerer musik, bevægelse og dramatik i et scenisk helhedsudtryk.


Det turkise telt bringer en helt særlig udgave af koncertforestillingen MOTHER TONGUES ind i en hængekøjescenografi på Teatret Gruppe 38. Vær en del af det vuggende publikum, hvor nattehimlen skaber den visuelle ramme.

Billetten koster 105 kr. og billetkøb samt spørgsmål angående billetter skal ske via henvendelse til Det turkise telt. Teatret Gruppe 38 varetager ikke billetadministration for arrangementet.

Koncerten foregår indendørs i hængekøjer.

OBS! Det turkise telt følger selvfølgelig myndighedernes krav og retningslinjer om afholdelse af koncerter vedr. COVID-19. Vi stiller håndsprit til rådighed. Medbring også mundbind til brug, når I er gående og stående.

NB: Udsolgt.

Sensommer-syng med-koncert

Pop-op: Et vedmodigt og kærligt farvel med sommeren

De to pianister og komponister Søren Søndberg og Niels Søren Hansen inviterer publikum til at synge med, mens de fabulerer frit over smukke danske sommersange – fra En yndig og frydefuld sommertid – over Jeg er havren – til Danmark nu blunder den lyse nat.

Kom denne september eftermiddag og vær med til at tage en vemodig og kærlig afsked med sommeren.


Niels Søren Hansen er teaterkapelmester og har blandt andet stået for teaterkoncerten Højskolesangbogen på det kongelige teater 2017.

Søren Søndberg er fast musiker og komponist på Teatret Gruppe 38.


Hold øje!

Teatret Gruppe 38 er et lille teater med stort udsyn. Derfor præsenterer vi både danske og internationale forestillinger, så I kan opleve noget af dét, I ikke vidste fandtes. Ud over vores faste teaterprogram, åbner vi også dørene for andre intime og indholdsrige oplevelser i løbet af sæsonen – som vi eller vores samarbejdspartnere præsenterer.

Det gælder fx vores egne pop-op-arrangementer som disse, og de events Doc Lounge Aarhus afholder, når de præsenterer internationalt anerkendte dokumentarfilm i vores lokaler.

Følg med her på hjemmesiden, på sociale medier og via vores månedligt udsendte nyhedsbrev, som du hurtigt kan tilmelde dig her. 


 

Én over/ én under

Koncert: Velkommen til en søndag eftermiddag i særdeles godt musikalsk selskab

Trioen Én óver/ én under har eksisteret i over 20 år og består af Gitte Naur (bl.a. Venter på far og News), Peter Shmith (bl.a. Repeatles) og Ole Rasmus Møller (bl.a. Hans Mosters Vovse).

En fordanskning af Paul Simon’s Fifty Ways to Leave Your Lover og en cover-version af Gnags’s Ridser, revner og buler har begge ligget i fast rotation på DR’s radiokanaler i de seneste par år. Så, du har muligvis stiftet bekendtskab med den velsyngende trio og deres seneste album af samme navn: Én Over/ Én Under.

På denne sensommersøndag gæster de Teatret Gruppe 38 for at give publikum en intim, vellydende oplevelse. Sammen fortolker de velkendte hits af bl.a. CV Jørgensen, Sebastian,
Peter AG m.fl. – og sange skrevet særligt til trioen af landets førende sangskrivere.


Enhedspris: 100 kr.