LitX: Mød poeterne Mads Mygind og Johs Thorst på Aarhus Ø

Literature Xchange præsenterer:
De to Aarhus forfattere læser op i bydelen Aarhus Ø – engageret og lige på.
Kom med til Walk og oplæsning langs havnens bassiner og hos Teatret Gruppe 38

Johs Thorst poetiserer havnens liv og indbyggere gennem fortællinger og oplæsning fra digtsamlingerne Vejen til Ø (2021) og Stedsans (2023). Thorst har mange oplæsninger bag sig, modtager støtte fra Statens Kunstfond, er arrangør ved LitX, Aarhus Internationale Litteraturfestival.

Mads Mygind læser fra sin nye digtsamling Min hule hånd (2023) om at være menneske i forskellige relationer: På arbejdspladsen, i parforholdet og i hospitalsvæsenet. Og ikke mindst: I sit helt eget selskab, hvor tvivlen og håbløsheden kan være størst.
Bogen består af en række rørende, absurde og humoristiske scener, der tilsammen udgør den poetiske fortælling.

Mads Mygind har udgivet en række digtsamlinger, er Mag i litteratur og underviser i skrivning/litteratur. Han har modtaget støtte og legater fra Statens Kunstfond, Århus Kommune, og hans digtsamling Til den lyse morgen er oversat til fransk.

Et Litx-arrangement: Køb billet på festivalen hjemmeside

Arrangementet er en del af Aarhus Internationale Litteraturfestival LitX, der finder sted fra den 8. til 18. juni 2023.  Du kan købe billet for 30,- på festivalens hjemmeside.

Arrangementet starter på pladsen foran Teatret Gruppe 38 kl. 14.00.  lørdag den 10. juni.

Galop

Oplev skuespiller, sanger og komponist Katrine Faber fremføre sin musikalske forestilling Galop, der er baseret på værker af den surrealistiske forfatter, maler og økofeminist Leonora Carrington

Den surrealistiske maler og forfatter Leonora Carrington (1917-2011) blev født i den engelske overklasse, men gjorde tidligt oprør mod de stive normer og den kvinderolle, hun forventedes at udfylde.

Hun levede et par år sammen med kunstneren Max Ernst, men flygtede under krigen til Mexico, hvor hun levede til sin død i 2011.

Her udfoldede hun sin kunst, stiftede familie og blev også en aktiv støtte for den mexicanske kvindebevægelse, også igennem sin kunst.

Leonora Carrington er yderst aktuel i en nutidig kontekst med klimakrise, global epidemi, samfundssystemer i skred, kønsdebatter, dystopier og utopier.

I Galop er fortællingerne er groteske, sørgelige og humoristiske. Der er magiske universer og talende dyr. Teksterne væves sammen med elektroniske stemmebilleder og danner en helt særlig oplevelse af ord og lyd.


Foredrag om Leonora Carrington

Forfatter Susanne Christensen har skrevet bogen Leonoras Rejse, som udkom i 2020. Inden aftenens forestilling den 16. juni deler hun ud af sin store viden om og kærlighed til den surrealistiske forfatter, maler og selvbestaltede heks Leonora Carrington.


LiteratureXchange finder sted i Aarhus fra den 10.-20. juni 2021.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.