VÆRK1

VÆRK1 er multikunstneren Sophie Dixen Højlands første værk skabt til en teaterscene. Hun går autobiografisk til stoffet, når hun performer sin egen fortælling om den unge kvinde, der flytter fra by til ø for at finde sig selv. 

Med sårbarheden forrest skildrer Sophie Dixen skiftet fra Aarhus’ betryggende betonlandskab til livet med høns og ensomhed på Samsø. VÆRK1 tager udgangspunkt i Sophies oplevelser af at være et cyklisk væsen i en lineær verden – og hendes stræben efter at være autentisk og fri i en verden, hvor alt går hurtigt. Gennem jordnær poesi, sang og krop opstår en intuitiv og ærlig fortælling om en ung kvindes genforening med sig selv.

Kvinden trænger til at blive set på med friske øjne. Vi skal turde se på hende gennem et nyt blik, hvor hun er, som hun ønsker at være; fri og lige med manden. Hvor hun er, uden at gøre sig til – at hendes tilstedeværelse er anerkendt i sig selv, uden at hun skal positioneres på særlig vis for at opnå værdi i samfundet. VÆRK1 er en forestilling, der ønsker at lede efter dette nye blik på kvinden. VÆRK1 handler ikke om mere information, men om at fordøje.
– Sophie Dixen Højland

SOPHIE DIXEN HØJLAND

Sophie Dixen er i gang med at færdiguddanne sig inden for Multiplatform Storytelling & Production hos VIA i Aarhus. Sideløbende med sin uddannelse har hun arbejdet som multikunstner med mange genrer og forskelligartede projekter. VÆRK1 er hendes bachelorprojekt. Hun skriver selv:

” Jeg bestræber mig på at skabe fortællinger, der udforsker og udfordrer vores verdenssyn, indre følelsesliv og kollektive strukturer. Jeg tror på den kollektive fortællings vigtighed og finder det elementært at formidle fortællinger, der flytter vores indre følelsesliv ind i scenelyset, således at vi kan se på det i fællesskab og føle os forbundne frem for adskilte. Teatret er et af de få steder, hvor nuets nærvær fortsat kræves og værnes om. Her skabes et rum for opdagelse af vores menneskelige adfærdsmønstre og eksistentielle tematikker, som så kan udvikle sig i os og tage form i vores verden.”

KØB BILLET

Sophie Dixen Højland præsenterer VÆRK1 på Teatret Gruppe 38, og hun sælger selv billetter til begivenheden via Billetto. Billetprisen er 75,- plus gebyrer. Køb billet.
Bemærk, at billetter ikke kan købes igennem Teatret Gruppe 38.

 

ALICE I EVENTYRLAND – for voksne

Farlig, forskruet og forvandlende. Tag med Alice på et syretrip på bunden af det sorteste kaninhul. Intet er, som det ser ud, i landet på den anden side.

Oplev Asterions Hus’ version af Lewis Carrolls elskede klassiker. I al sit syrede, monstrøse og unheimliche væsen. I et kabinet af fantastiske skabninger sker forvandlinger for øjnene af publikum, når kostumerne transformeres og kommer til live sammen med danser og performer Tilde Knudsen. En forestilling fuld af forunderlig absurditet.

ASTERIONS HUS

Asterions Hus er anerkendt for fysiske og eksperimenterende fortolkninger af store fortællinger i smukke og poetiske opsætninger. Læs mere om Asterions Hus.

Showcase for dansk børne- og ungdomsteater

Dansk teaterkunst for børn og unge er noget ganske særligt; det opleves lige vel af børn og voksne og er kendt i udlandet for sin høje kvalitet.

Fra den 9. til den 11. maj 2022 præsenterer vi for 8. gang showcasen DANISH+ med 12 danske forestillinger for kulturformidlere fra hele verden. Opkøbere kommer til Aarhus Ø fra alle kontinenter for over 3 døgn at afgøre, hvilke af de 12 viste produktioner, de ønsker at invitere til deres festivaler i for eksempel USA, Canada, Tyskland, Frankrig og Estland.

DANISH+ arrangeres af Teatret Gruppe 38 og finder sted i Aarhus hvert andet år. Alle forestillinger opføres på engelsk eller uden ord.


Følgende forestillinger er gratis og åbne for offentligheden:

Suppose You had A Portable Gramophone – Teatret Gruppe 38, Teatret Møllenteater2tusindCarte Blanche
Mandag d. 9. maj kl. 20.00 – 20.45
Spiller på TEATRET GRUPPE 38. Udsolgt. 

Ivalus First Song De Røde Heste
Mandag d. 9. maj kl.15.20 – 16.00
Spiller på ÅBNE SCENE. Udsolgt. 

WALK-MANDON GNU
Mandag d. 9. maj kl. 16.30 – 17.30
Spiller på BORA BORA. Udsolgt. 

Pinocchio Teater Patasket
Tirsdag d. 10. maj kl. 09.45 – 10.45
Spiller på TEATER REFLEKSION. Udsolgt. 

Splotch TeaterBLIK
Tirsdag d. 10. maj kl. 11.15 – 11.45
Spiller på KEDLEN, GODSBANEN. Udsolgt. 

Ai Ai Ai Aaben Dans
Tirsdag d. 10. maj kl. 12.15 – 13.00
Spiller på ÅBNE SCENE, GODSBANEN. Udsolgt. 

Little Miracles of Life Paolo Nani
Tirsdag d. 10. maj kl.14.50 – 16.00
Spiller på TEATERHUSET FILUREN. Udsolgt.

Tango Teater O
Tirsdag d. 10. maj kl. 17.00 – 18.05
Spiller på TEATRET GRUPPE 38. Udsolgt.

I like it best when you’re here – Teatret Gruppe 38
Tirsdag d. 10. maj kl. 18.30 – 19.10
Spiller på TEATRET GRUPPE 38. Udsolgt.


Alle forestillinger er nu fulgt bookede. Du er dog velkommen til at kigge forbi alligevel – Skulle det ske, at nogle gæster ikke dukker op til deres forestilling, er der måske plads til dig.

Læs mere om forestillingerne her.