Anna Paulines Rejse

En del af ENESTÅENDE – Solo Performance Festival 2019

Fra vestindisk slave til dansk borger

Anna Paulines Rejse, er en historisk forestilling, der handler om Anna Pauline Hansen. Hun er født slave, men som 5-årig kommer hun med sin far til Danmark, hvor hun bliver en del af det danske borgerskab. Men hvordan har det været at være mulat i 1800-tallets Danmark?

Denne levende fortælling rummer en personlig og autentisk dimension, idet skuespiller Sofie Walbom er Annas virkelig tiptipoldebarn.

Sofie tager os med på en tidsrejse, til dengang Danmark stadig var en kolonimagt – Annas dagbog åbnes, og med den åbner sig en anden verden. Samtidig reflekterer Sofie over Annas fremmedgjorthed og trækker tråde frem til nutiden. Sommetider flettes de to tider sammen og bliver til en ny.


Er du i tvivl om, hvilke billettyper, du skal vælge? Bliv klogere.


 

Svar på Helgas brev

En del af ENESTÅENDE – Solo Performance Festival 2019

Hvorfor begærer en mand hele livet en anden kvinde, end sin egen kone, uden at gøre noget ved det?

På kanten af sit liv skriver den 90-årige Bjarni et brev til sin elskede Helga. Kvinden han aldrig fik, men på sin egen måde forblev tro hele livet. Deres smukke, men korte kærlighedshistorie folder sig ud i erindringsglimt og river op i gamle sår fra et langt liv. Det er en historie, der minder os om, at det er i revnerne og sprækkerne, at lyset og livet slipper ind.

Med denne forestilling markerer Victor Marcussen sit 40-års skuespillerjubilæum.

Forestillingen er baseret på Bergsveinn Birgissons anmelderroste roman, som i 2012 var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.


Er du i tvivl om, hvilke billettyper, du skal vælge? Bliv klogere.


 

Hamlet – Exit

En Hamletfantasi

I William Shakespeare’s ikoniske drama Hamlet dør alle hovedkaraktererne. Men i denne musikalske og rå forestilling bliver de bragt til live igen. Efter århundreder i graven.

Et dukkespil for voksne med groteske dukker, der bliver hentet op fra kisten, så de, til lyden af rockmusik fra en elguitar, kan give hver deres besyv med i Hamlettragedien; om konformitet eller oprør og om den moralsk rette beslutning i en korrupt verden.

Shakespeares tekst om fænomenet Hamlet er tusindvis af gange blevet fortolket og gendigtet og præsenteret for os. Exit giver os en helt ny vinkel på historien, som aldrig er set mage.

NB: Forestillingen spilles på engelsk.


Er du i tvivl om, hvilke billettyper, du skal vælge? Bliv klogere.


På dybt vand: Let it be

21. jan. kl. 19.30-ca. 21.30

På dybt vand er et samarbejde mellem Teatret Gruppe 38 og Aarhus Domkirke, der ejer to badehuse fungerende som sognehuse, placeret lige ved siden af teatrets nye bygning på Aarhus Ø – et samarbejde der handler om at tage livtag med livets store og gådefulde spørgsmål, hvilket er kernen i både teatret og kirkens arbejde.

I forbindelse med forestillingen Hamlet – Exit finder På dybt vand sted den 21. januar kl. 19.30.

Efter forestillingen vil samtalepartnerne præst Henrik Grøndal Lund (Aarhus Domkirke) og præst Anders Thyrring Andersen (Vor Frue Kirke, Aarhus) tale om Shakespeare’s Hamlet, og stykkets tematisering af store emner som etik, hævn, kærlighed og bedrag.

Arrangementet er frivilligt og kræver ingen ekstra billetter, ligesom alle billetpriser er de samme som for det øvrige program.

Vi glæder os til at se jer!