En musikalsk, interaktiv teateroplevelse i vinterferien for de 4-9 årige
Med en personlig højtaler tæt på kroppen, føres publikum på en lytterejse tilbage i farmors minder. I minderne leger først en kat mellem børnene, luftpandekager flyver rundt i rummet, stemmer fra fortiden stikker af. Og vi må ud på havet, ind i hekseskoven, og videre, videre for at nå tilbage til stilheden.
Her er lyd, og herunder musik, den bærende fortæller-effekt.
TO ORD – DET ER ALT RIGELIGT
En humoristisk og absurd monolog om en kvinde, der laver midtvejs-status over livet.
På scenen er der en kvinde, en stol og en taske. Det er tid til at gøre status over hele hendes liv. Frem af tasken tager hun forskellige genstande, én efter én. Indholdet er ikke stort, og den smule, der er, er ikke noget smukt syn. Det bliver en slags absurd og eksistentiel opgørelse, der altid starter med ordene “Jeg kan godt lide…” Det er hele hendes liv, der udfolder sig foran os. Lidt efter lidt, efterhånden som tasken gradvist tømmes, bliver vi vidne til en absurd historie, som ikke nødvendigvis ender godt.
Den finurlige humor og den poetisk-absurde tekst er karakteristisk for Guandaline Saglioccos arbeide. Med TO ORD – OG DET ER ALT RIGELIGT giver Sagliocco liv til en virkelig sjov forestilling, der også rummer stor dybde og et lag af mørk alvor.
Skuespiller Guandaline Sagliocco om forestillingen
“Manuskriptet er skrevet af den franske dramatiker Philippe Dorin. Jeg er meget begejstret for teksten; humor og tragedie kombineret i en absurd verden, der minder om Becketts. Dorin tematiserer det væsentlige i livet: At kunne sove, at kunne fylde sin ensomhed ud, om at træffe valg. Uden at moralisere. Jeg fandt en masse fællestræk i sproget. En slags poetisk absurd verden, der afslører en menneskelig dybde.
“Historien er ikke som et færdigt og lukket værk, men er en her og nu-oplevelse, der giver plads til fortolkning. Den skaber refleksion over det at finde sin plads i verden. Afmagt og identitetsspørgsmål er to vigtige temaer i stykket. Manuskriptet er subtilt og tvetydigt, det kan forstås på flere niveauer. Teksten er stram, både brutal og naiv, dyb, konkret og surrealistisk. Hver strofe afslører lidt efter lidt karakteren og er med til at give nye elementer i puslespillet, der udgør hvem denne kvinde er – og hendes historie.
Sagliocco Ensemble blev etableret i 1988 af Guandaline Sagliocco og Håkan Islinger. Sagliocco Ensemble fik sit internationale gennembrud i 1997 med “HISTORIEN OM DEN FALDNE HELT”, der vandt prisen for Bedste Forestilling under Festival Fringe i Edinburgh. Siden har kompagniet optrådt i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Frankrig, Wales, Skotland, USA, Canada og Taiwan. Læs mere.
Guandaline Sagliocco er netop blevet tildelt Vestfold og Telemark fylkeskulturpris 2023 grundet sit mangeårige scenekunstneriske virke.
Sagliocos poetiske, absurde og legende forestillinger er af høj kvalitet, og er efterspurgt over det meste af Europa både af arrangører og festivaler. TO ORD som gæster ENESTÅENDE festivalen har publikum nu muligheden for at møde en utrættelig, meget kreativ og hylende sjov skuespillerinde, der har turneret rundt i Europa og gennem årene, har spillet over 3.000 forestillinger for over 220.000 publikummer. Hun har en helt særlig kommunikation med publikum, hvilket gør hende elsket af et stort publikum. Sagliocco har modtaget en række priser, og hendes kunstneriske virke er et vigtigt bidrag til den moderne norske scenekunst.
OM IKKE NU HVORNÅR SÅ?
Forestillingen er flyttet fra den 31. okt. grundet sygdom.
Nis Bank-Mikkelsen fremfører moderne, musikalsk epos om frihedslængsel, fællesskab og overlevelse.
En intens iscenesættelse af Primo Levis roman om urmageren Mendel, der er på flugt fra tyskerne i Hviderusland. Romanen har et eksistentielt budskab, hentet fra rabbinernes hellige skrifter Talmud: Hvis ikke jeg sørger for mig selv, hvem gør så? Og når jeg tænker over mig selv, hvem er jeg så? Og om ikke nu, hvornår så?
Den utrolige odyssé gennemspiller både krigens og menneskehedens indre og ydre drama – fra død, forræderi og had, til humor og kærlighed, der trodser alt. Stemningen bliver gribende og intens, når Nis Bank-Mikkelsen bliver talerør for Levis skæve persongalleri af jødiske skræddere, håndværkere og musikere.
En forestilling med indlevelse og fuld af smuk klezmermusik.
Nis Bank-Mikkelsen blev uddannet fra Aarhus Teater i 1969 med efterfølgende ansættelse på teatret frem til 1978 og har siden bl.a. været ansat hos Café Teatret, Folketeatret, Gladsaxe Teater og Det kongelige Teater. Han har medvirket i tv-serier som Matador, TAXA og Krøniken. Han er desuden en afholdt oplæser hos DR, hvor han gennem de senere år også kendes for sin medvirken i satireprogrammet Rytteriet.
ALICE I EVENTYRLAND – for voksne
Farlig, forskruet og forvandlende. Tag med Alice på et syretrip på bunden af det sorteste kaninhul. Intet er, som det ser ud, i landet på den anden side.
Oplev Asterions Hus’ version af Lewis Carrolls elskede klassiker. I al sit syrede, monstrøse og unheimliche væsen. I et kabinet af fantastiske skabninger sker forvandlinger for øjnene af publikum, når kostumerne transformeres og kommer til live sammen med danser og performer Tilde Knudsen. En forestilling fuld af forunderlig absurditet.
ASTERIONS HUS
Asterions Hus er anerkendt for fysiske og eksperimenterende fortolkninger af store fortællinger i smukke og poetiske opsætninger. Læs mere om Asterions Hus.
LIVETS SMÅ MIRAKLER
En ensom tegner har lukket sig inde i sit lille atelier. Væk fra verden. Men verdens lyde sniger sig ind og forstyrrer ham, så han ikke kan koncentrere sig.
Han tegner og forstyrres og viser os med uforlignelig mimisk timing, finurlig humor og livfulde tegninger en romantisk komedie om meningen med livet, der kan være så enkel, at det nærmest er svært at forstå.
Den komiske skuespiller, klovn og billedkunstner, Paolo Nani, er kendt og elsket rundt om i verden for bl.a. forestillinger som Brevet, Kunsten at dø og Jekyll on Ice.
I Livets små mirakler viser Paolo Nani et helt nyt og originalt scenisk formsprog, hvor han forener teater og billedkunst.
HISTORIEN OM HUSET, DER BLEV TIL EN PRIK
TRILOGIEN: Vrede
En historie om hvor lang vej, der er hjem, når vreden har fået os til at løbe af huse – kom med på rejse gennem vredens stadier
Hun blev så flintrende gal
Hun blev så sprut arrig
Hun blev så edderspændt rasende
At hun åbnede vinduet og kravlede ned ad stigen
og så løb hun.
Hun løb og løb og løb og løb
Og løbløbløb
Og hun løb hen og hun løb rundt
Og løb over og løb under
Og løb ned, ned, ned, ned, ned
Og løb opopopopop
Og løb frem og løb langs med
Og løb væk, væk, væk
Og da hun vendte sig om,
Så var huset blevet til en prik.
Forestillingen er 2. del af vores trilogi om tre store følelser, ingen af os kommer udenom i livet: Frygt, vrede, kærlighed. Husk: Trilogiens forestillinger kan fuldstændigt problemfrit ses uafhængigt af hinanden.
Artist talk efter forestillingen 8. marts kl. 19.30
Hvornår er vreden konstruktiv, og hvornår hæmmer den os? Hvordan håndterer vi den, og hvordan gennemlever vi den?
Frygten og vreden hænger sammen. Pensioneret lektor i pædagogisk psykologi Jes Elnif deler derfor også denne aften ud af sin viden og erfaring med menneskers kamp for at håndtere store følelser i en inspirerende samtale med Bodil Alling (se JEG ER IKKE BANGE FOR NOGET).
DET ER SLET IKKE SOM MAN TROR
En skarp, varm satire om os, der bor i smørhullet, men som i krisen må erfare, at vi kan mere, end vi tror
Ved I godt, at det slet ikke er som man tror?
Og det har det måske aldrig været.
Min mor og far var virkelig noget særligt.
Far var en klippe og mor en favn, jeg kunne hoppe ind i.
Vi boede tæt på toppen af Himmelbjerget,
alt, hvad vi oplevede, blev til noget fantastisk,
og vi fandt muligheder i selv de vildeste problemer.
Men pludselig en dag faldt vi fra hinanden, lynet slog ned, meningen forsvandt, ingenting var på nogen måde, som det altid havde været, og min far sad bare i mørket og brummede:
Det er slet ikke som man tror.
Mulle oplever pludselig en dag, at hendes forældre bliver skrøbelige og deprimerede. De kan ikke længere klare alting, og noget helt grundlæggende må laves om, for at de kan komme videre.
JEG ER IKKE BANGE FOR NOGET
TRILOGIEN: Frygt
Vi véd
at spøgelser er usynlige,
med mindre de tager et hvidt lagen over sig
at det er bedst at gå i en stor bue udenom det forladte hus
for en sikkerheds skyld
at det er sjovt at klæde sig ud,
og at det er derfor julemanden ikke altid er ægte
at en fugl i bur er værre, end ti på taget og
at det er hundrede procent sikkert,
at der muligvis ikke er noget at være bange for…
Forestillingen er 1. del af vores trilogi om tre store følelser, ingen af os kommer udenom i livet: Frygt, vrede, kærlighed. Se gerne hele trilogien som et samlet værk – men husk også, at alle tre forestillinger kan ses uafhængigt af hinanden. Læs mere.
Artist talk efter forestillingen 1. februar kl. 19.30
Aftenens gæst er pensioneret lektor ved Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse i Midtjylland og nu professionel fotograf Jes Elnif. Han og skuespiller og kunstnerisk leder Bodil Alling taler efter forestillingen sammen om frygtens betydning for os.
Jes Elnif har i løbet af sin karriere bl.a. været behandlingsleder af psykiatriske og stofmisbrugs-institutioner, højskolelærer igennem mange år og studieleder på en pædagogikumuddannelse. Fotografiet har altid fulgt ham, i dag dog i mere kunstnerisk forstand.
Oplev alle tre forestillinger for kun 255,-
Køb alle tre billetter på én gang, og få både de pågældende billetter og øvrige personlige billetkøb i sæson 2022-23 for 85,- pr. stk. med billettypen abonnement-billet.
FLYV
Velkommen mine damer og mine herrer Her kan alting ske
Arthur og Marta er to meget gamle dukkeførere, som har været sammen hele livet. Med en magisk pavillon som omdrejningspunkt, spiller de historien om den stakkels forældreløse dreng Max, der længes så utroligt efter at flyve. Helt ensom i verden må Max gå grueligt meget igennem, ydmyget på børnehjemmet og udnyttet i cirkus. Lige til han møder girafkvinden Lily og den store kærlighed, der måske giver ham vinger…
FLYV sender publikum på en oplevelsesrejse ind i et særegent gøgler- og dukketeaterunivers med skæve figurer, store følelser og magiske billeder.
DET HEMMELIGE BIBLIOTEK
Har du hørt, at børns læselyst daler? Er det ikke forfærdeligt? DET HEMMELIGE BIBLIOTEK er et smukt rum, der åbner læseoplevelsen for børn og voksne.
Hej der, kom indenfor
Så skal jeg vise dig
En historie, der drejer rundt og rundt
Den flakser afsted med vinden
Og trøster den, der græder
Og hjertet spjætter en hopsasa
Historien er hemmelig, indtil den bliver fortalt. Bodil Alling fortæller, akkompagneret af de dejligste billeder og Søren Søndbergs vidunderlige musik og lydunivers.