DOC LOUNGE: The Kingmaker (premiere)

Desværre aflyst grundet covid-19. 

Imelda Marcos blev først kendt som Filippinernes smukke førstedame med den fantastiske, enorme skosamling. Senere blev hun kendt for korruption, da hendes mand præsident Ferdinand Marcos mistede magten i 1986, og parret flygtede til Hawaii. Nu er hun tilbage i landet for at bane vejen for, at hendes søn kan indtage rollen som landets vicepræsident.

Den prisvindende instruktør og fotograf Lauren Greenfield har netop været aktuel med udstillingen Generation Wealth på Louisiana Museum. Hun har skabt denne perle af en dokumentarfilm, der kommer bemærkelsesværdigt tæt på karakteren Imelda Marcos.

“Perception is real. Truth is not.” Sådan siger Imelda Marcos, Filippinernes tidligere førstedame, der blev berømt først for sin skønhed og skosamling, og siden for sit fald fra magtens tinder og flugt ud af landet i 1986. Nu er hun tilbage og fast besluttet på at få sin søn, Ferdinand ‘Bongbong’, valgt som vicepræsident for den kontroversielle præsident Duterte.

Den prisvindende dokumentarist Lauren Greenfield har fået eksklusiv adgang til Marcos, der i filmen åbent fortæller (sin egen version af) historien om førstedamen, der ville være hele befolkningens moder.

Kan der trækkes tråde fra Marcos-familiens regime til den kontroversielle, nuværende præsident Rodrigo Duterte? Og er Dutertes krig mod narko og konflikter med FN et direkte produkt af tidens ‘post-truth’-tendenser og forestillingen om den stærke leder?

Denne aften sætter vi fokus på polarisering og den politiske situation i Filippinerne. Kom tidligt og nyd en georgisk kortfilm og specialiteter fra regionen.


Filmen vises med engelske undertekster, og aftenens talk foregår på engelsk.

Arrangementet organiseres og afholdes af DOC LOUNGE Aarhus, og alle spørgsmål til arrangementet rettes til DOC LOUNGE, der også varetager billetkøb.

Send e-mail til DOC LOUNGE Aarhus.