VÆRK1

VÆRK1 er multikunstneren Sophie Dixen Højlands første værk skabt til en teaterscene. Hun går autobiografisk til stoffet, når hun performer sin egen fortælling om den unge kvinde, der flytter fra by til ø for at finde sig selv. 

Med sårbarheden forrest skildrer Sophie Dixen skiftet fra Aarhus’ betryggende betonlandskab til livet med høns og ensomhed på Samsø. VÆRK1 tager udgangspunkt i Sophies oplevelser af at være et cyklisk væsen i en lineær verden – og hendes stræben efter at være autentisk og fri i en verden, hvor alt går hurtigt. Gennem jordnær poesi, sang og krop opstår en intuitiv og ærlig fortælling om en ung kvindes genforening med sig selv.

Kvinden trænger til at blive set på med friske øjne. Vi skal turde se på hende gennem et nyt blik, hvor hun er, som hun ønsker at være; fri og lige med manden. Hvor hun er, uden at gøre sig til – at hendes tilstedeværelse er anerkendt i sig selv, uden at hun skal positioneres på særlig vis for at opnå værdi i samfundet. VÆRK1 er en forestilling, der ønsker at lede efter dette nye blik på kvinden. VÆRK1 handler ikke om mere information, men om at fordøje.
– Sophie Dixen Højland

SOPHIE DIXEN HØJLAND

Sophie Dixen er i gang med at færdiguddanne sig inden for Multiplatform Storytelling & Production hos VIA i Aarhus. Sideløbende med sin uddannelse har hun arbejdet som multikunstner med mange genrer og forskelligartede projekter. VÆRK1 er hendes bachelorprojekt. Hun skriver selv:

” Jeg bestræber mig på at skabe fortællinger, der udforsker og udfordrer vores verdenssyn, indre følelsesliv og kollektive strukturer. Jeg tror på den kollektive fortællings vigtighed og finder det elementært at formidle fortællinger, der flytter vores indre følelsesliv ind i scenelyset, således at vi kan se på det i fællesskab og føle os forbundne frem for adskilte. Teatret er et af de få steder, hvor nuets nærvær fortsat kræves og værnes om. Her skabes et rum for opdagelse af vores menneskelige adfærdsmønstre og eksistentielle tematikker, som så kan udvikle sig i os og tage form i vores verden.”

KØB BILLET

Sophie Dixen Højland præsenterer VÆRK1 på Teatret Gruppe 38, og hun sælger selv billetter til begivenheden via Billetto. Billetprisen er 75,- plus gebyrer. Køb billet.
Bemærk, at billetter ikke kan købes igennem Teatret Gruppe 38.