Forestillinger
Køb billet

DET DER DRIKKER

Olaf Højgaard

Hårdtslående, vildtvoksende og humoristisk monolog med Olaf Højgaard om at være fanget i et misbrug. Instrueret af blandt andre Christian Lollike.

Hvad er det, der drikker i alkoholikeren? Kan det stoppes, inden det stopper alkoholikeren?
Skuespiller Olaf Højgaard skildrer et menneske i opløsning. En deroute af misbrugets progression, følelsen af kaos og sindets overlevelsesstrategier. Forestillingen sætter et direkte aftryk i tilskueren og giver en umiddelbar forståelse af, hvad misbrug er, og hvad det vil sige at være misbruger.

Forestillingen er en del af ENESTÅENDE Festival 2023.

AFTER TALK

Efter forestillingen den 1. nov. 2023 uddyber skuespiller og dramatiker Olaf Højgaard forestillingens fortælling ved at fortælle om arbejdet og motivationen bag forestillingen, som han har skrevet ud fra personlige erfaringer.  After talk kræver ikke ekstra betaling og finder sted i forlængelse af forestillingen efter en kort pause.

OLAF HØJGAARD

Olaf Højgaard er uddannet ved Aarhus Teaters elevskole i 2002 og har siden arbejdet på en lang række danske teatre bl.a. Hamlet Scenen, Sort/Hvid, Momentum og Aarhus Teater. Du kender ham måske fra hans rolle som efterforsker i TV-serien Kastanjemanden. Han  modtog i 2013 Reumert juryens særpris for sin hovedrolle i Christian Lollikes MANIFEST.

Du kan læse mere om Olaf Højgaard og hans personlige oplevelser med alkoholmisbrug i dette interview i Berlingske fra marts 2022.

 

Den sitrende intensitet, hvormed Olaf Højgaard går til sin fortælling, vidner om, at han så afgjort har noget personligt på spil. Det er en imponerende præstation.

Det er blandt forestillinger som Det der drikker, man virkelig kan komme til at værdsætte kunsten som menneskeligt fænomen – som et sted hvor fiktionen blotlægger en større sandhed.

Jeg blev helt blæst omkuld af Olaf Højgaards enestående, ærlige, brutale og imponerende fremførelse.

 • Aldersgruppe:

  Voksne
 • Varighed:

  75 min.
 • Medvirkende og dramatiker

  Olaf Højgaard
 • Instruktører

  Christian Lollike
  Lars Junggreen
  Sigrid Johannesen