DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE

Juletid på Teatret Gruppe 38: Vi glæder os til at byde ind til dette års decemberforestilling.

Det er så grueligt koldt. Turde hun bare trække én enkelt svovlstik ud af bundtet. Stryge den og varme fingrene …
Men hun tør ikke.

DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE er ikke blot en sørgelig historie. Den er et glædesbudskab fuld af tro, håb og kærlighed. Og frem for alt et eventyr, og eventyr er liv, og livet skal leves. RITCH…Håbefuldt!

Forestillingen blev i 2003 tildelt Årets Reumert og har i år intet mindre end 20-års jubilæum.

DET DER DRIKKER

Hårdtslående, vildtvoksende og humoristisk monolog om at være fanget i et misbrug med Olaf Højgaard. Instrueret af blandt andre Christian Lollike.

Hvad er det, der drikker i alkoholikeren? Kan det stoppes, inden det stopper alkoholikeren?
Skuespiller Olaf Højgaard skildrer et menneske i opløsning. En deroute af misbrugets progression, følelsen af kaos og sindets overlevelsesstrategier. Forestillingen sætter et direkte aftryk i tilskueren og giver en umiddelbar forståelse af, hvad misbrug er, og hvad det vil sige at være misbruger.

Forestillingen er en del af ENESTÅENDE Festival 2023.

AFTER TALK – også den 2. nov.

Efter forestillingen den 1. og 2. nov. 2023 uddyber skuespiller og dramatiker Olaf Højgaard forestillingens fortælling ved at fortælle om arbejdet og motivationen bag forestillingen, som han har skrevet ud fra personlige erfaringer.  After talk kræver ikke ekstra betaling og finder sted i forlængelse af forestillingen efter en kort pause.

OLAF HØJGAARD

Olaf Højgaard er uddannet ved Aarhus Teaters elevskole i 2002 og har siden arbejdet på en lang række danske teatre bl.a. Hamlet Scenen, Sort/Hvid, Momentum og Aarhus Teater. Du kender ham måske fra hans rolle som efterforsker i TV-serien Kastanjemanden. Han modtog i 2013 Reumert juryens særpris for sin hovedrolle i Christian Lollikes MANIFEST, og snart er han aktuel i biograffilmen BASTARDEN af Nikolaj Arcel.

Olaf Højgaard har med DET DER DRIKKER skrevet en stærkt personligt inspireret monolog, og han er meget åben omkring sin kamp som tidligere misbruger. Han har netop medvirket i DR’s dokumentarserie DRUKKULTUR, hvor forfatter og tidligere alkoholiker Jesper Stein interviewer forskellige kulturpersonligheder, der har haft misbrug inde på kroppen og har arbejdet med temaet kunstnerisk.
Du kan læse mere om Olaf Højgaard og hans personlige oplevelser med alkoholmisbrug i dette interview i Berlingske fra marts 2022.

 

 

SUFI SURF

Se en ærlig, sand, rørende, musikalsk og humoristisk forestilling, der folder et kulturmøde ud.
Om noget så vigtigt, som fremmede, der mødes i øjenhøjde – forskelle til trods.

Det her er fortællingen om to drenge, der kom til Danmark fra Syrien i 2016.

Men i lige så høj grad en forestilling, der handler om den glæde, der opstår, når vi mennesker på trods af forskelle nogle gange surfer ind og finder hinanden.

”Abdul og Ali kom til Danmark, da de bare var store drenge
– nu er de unge mænd. Deres måde at tage Danmark og
livet til sig på bevæger mig. Med Sufi Surf har vi lavet en
livsbekræftende forestilling fyldt med humor og sårbarhed.
Sammen med fire fantastiske musikere folder vi et kulturmøde
ud. Sufi Surf er en forestilling fra hjertet,” fortæller Lars Dammark, kunstnerisk leder af teaterRum.

teaterRum

teaterRum består af skuespiller og dramatiker Lars Dammark. Teatrets vision er bidrage til den eksistentielle fornemmelse af meningen med det hele og skabe rum for sammenhæng og fællesskab.

teaterRum modtager støtte fra Projektstøtteudvalget under Kunststyrelsen, Aarhus Kommune og Beckettfonden.

Læs mere om teaterRum

 

Café Bernina

Kom med ind i en verden af litteratur, erotik og poesi i 1890’ernes København. Dette er nemlig historien om hovedstadens, vel nok, eneste rigtige litterære cafe.   

I slutningen af 1800-tallet var den historiske Café Bernina den københavnske ramme om kunst, litteratur og store tanker – et hjemsted for bohemer og litterater.

Her sad Knut Hamsun i et hjørne og skrev på Sult og Gustav Wied sad i plyssofaen og lod sig inspirere til sine romaner og noveller, ved at iagttage livet på caféen – ikke mindst damerne.

Her blev der drukket Djævlepunch, Certosa likør, Pjolter og øl i lange baner. Og der blev læst aviser som aldrig siden, og alt blev diskuteret højlydt af tidens kulturpersonligheder, journalister, digtere, forfattere og andet godtfolk.

Nykomponeret musik danner rammen om dette veloplagte stykke dramatiseret danmarkshistorie, hvor man kan møde nogle af tidens berømte litterære koryfæer.

Skuespiller Margrethe Manley, kapelmester og komponist Niels Søren Hansen og instruktør Susanne Sangill, der sammen også var holdet bag den roste 70’er forestilling Vil en kummefryser være noget for mig har nu givet liv til historien om Café Bernina – denne vanvittige café, hvor man levede efter devisen, at god mad er bedre end dårlig mad og dårligt selskab er bedre end godt selskab.


Pop-op

Forestillingen er en del af vores pop-op-program, og et abonnement eller sæsonkort kan derfor ikke anvendes ved billetkøb.

Enhedspris pr. billet: 100,-


 

VINTERKONCERT: MENS VI LÆNGES

Mange af os længes, når vinteren er over os. En længsel, der suger sig fast i både livrem og seler.

Vi kan længes efter sne og klar frost i januar – eller forårets komme?
HVORNÅR KOMMER DET?!!

Måske længes vi efter en verden, der var engang; eller den altoverskyggende kærlighed. Eller bare et stykke med ost pyntet med et stykke skælvende sky.

Vi byder indenfor til en intim vinterkoncert, hvor musik, sange og tekster alle kredser om længslen, uroen og kræser for glæden i kroppen!

Du er velkommen til at nyde drikkevarer under koncerten.

Velkommen.

Jamen, hvor lang tid kan det tage at lave en kop te

Grundet COVID-19-restriktionerne er forestillingen flyttet til ILT Festival 21 i maj, og du kan få flyttet dine billetter med – bemærk at spillestedet på de nye datoer er Filuren i Musikhuset.

Har du købt billet, har du modtaget en separat mail – tjek eventuelt din spam-mappe. 

En tragikomisk forestilling om det moderne menneskes umulige behov for kontrol i en kaotisk verden

Etienne Manceau er en så ekvilibristisk skuespiller og artist, at han må have brugt langt over de obligatoriske 10.000 timer til at kunne dét, han kan.

Tilsyneladende helt almindelige, harmløse objekter bliver til komplicerede redskaber, der alene har til formål at være krop-umulige hjælpemidler til brygning af en god kop te i denne forestilling. Så umådeligt vanskeligt kan vi gå til det simple i livet.

En tankevækkende men hylende morsom forestilling om altings mening, hverdagens besættelser og små tvangstanker. Den er et must-see.

IVALUS FØRSTE SANG

Et grønlandsk heltekvad som teaterforestilling inspireret af polarforsker og forfatter Knud Rasmussen.

Historien om en lille modig heltinde, der på forunderlig
vis digter sin allerførste sang og derved redder sin familie.

Ivalus første sang handler om, hvordan tingene nogle gange
kommer af sig selv, når du allermest har brug for dem.
Og om at gøre dét, du ikke må, når det er nødvendigt.

De Røde Heste

Det anmelderroste teater, der drives af skuespiller Claus Mandøe, har spillet på Operahuset i Sydney og på de mindste biblioteker i Danmark. I Japan, i USA, Canada og det meste af Europa.
De Røde Heste spiller alle steder, der kan samle et publikum.
Læs mere om De Røde Heste.

TRÆT LEVER, TUNGT HJERTE

Et sted ude i landet kigger vi ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, anger, løgnagtige minder og nådesløs selvironi. På en bænk, måske bag kirken eller ved banegården, fortælles en slags kærlighedshistorie, mens en bagskid bliver til en brandert.

En række af Tom Waits sange og fortællinger er her blevet oversat, gendigtet og fortolket så hjertegribende, at forestillingen er blevet betegnet som den ultimative Tom Waits forestilling.


 

JEG KAN BEDST LI’ NÅR DU ER HER

TRILOGIEN: Kærlighed

Fra mig til dig!

Ryd op!
Gør plads!
Her kommer kærligheden!
Hvor kan jeg lægge den?
Hvor skal jeg stille den?
Hvor vil du have den?
Hvor skal jeg gøre af den?
Du må gerne få den!
Den kommer her!

Størst af alt er kærligheden. Den kan tøjle frygten og vreden og stå sejrsstolt tilbage, når alt andet er væk.

I forestillingen Jeg kan bedst li’ når du er her rydder vi op og gør plads til at trække kærligheden frem i lyset.


Forestillingen er 3. del af vores trilogi om tre store følelser, ingen af os kommer udenom i livet: Frygt, vrede, kærlighed. Se gerne hele trilogien som et samlet værk – men husk også, at alle tre forestillinger kan ses uafhængigt af hinanden. Læs mere.


Artist talk efter forestillingen 3. maj kl. 19.30

Til denne artist talk runder vi trilogien af. Vores to gæster er instruktør Catherine Poher, der har instrueret og været medskaber af trilogiens tre forestillinger, og Jes Elnif, som er så venlig igen at dele ud af sin erfaring inden for psykologi.

Catherine Poher er født i Paris og har arbejdet som scene- og billedkunstner i Danmark i over 40 år. Hun har instrueret seks reumert-belønnede forestillinger, arbejdet sammen med Kirsten Delholm fra Hotel Pro Forma, og været med til at udvikle den danske scenekunst med sit særlige billedkunstneriske udtryk. For det modtog hun Wilhelm Hansens Hæderspris i 2019. Catherine Poher og Teatret Gruppe 38 har arbejdet sammen i mange år, og Catherine har været medskaber på flere af teatrets forestillinger.

Skuespiller og kunstnerisk leder på Teatret Gruppe 38 Bodil Alling, Catherine Poher og Jes Elnif taler efter forestillingen sammen med  om TRILOGIEN, den kunstneriske proces bag de tre forestillinger og kærlighedens rolle i vores følelsesliv.


Skabt i samarbejde med:


 

ILT FESTIVAL 2025

En verden af oplevelser venter dig, når ILT Festival trækker et alsidigt udpluk af noget af verdens bedste scenekunst til Aarhus.

ILT Festival byder på nye oplevelser og overraskelser for alle – både i teatersale og på gadeplan.
Festivalen præsenterer nogle af de mest anerkendte internationale kunstnere, og under festivalen kan du opleve alt fra klassisk drama til dans, installationer og musikalske forestillinger.

Oplev et festivalprogram, der imponerer, forundrer og fortæller om samtidsrelevante emner på nye måder – og tilbyder både publikum og branchen ny inspiration.

Hvad, hvem og hvor?

ILT Festival arrangeres af Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 i samarbejde med byens øvrige scener og en række lokale samarbejdspartnere.
Festivalen finder sted hvert andet år og blev afholdt for 8. gang i 2023 med et program fuld af scenekunst i alle genrer.
Måske husker du balletforestillingen FINALE der spillede højt oppe på Domkirketårnet? I maj 2025 går det løs igen.

Mere information følger, og du kan holde dig orienteret via både vores og ILTs sociale medier.

Se mere om ILT Festival.

 

teatret gruppe 38 logo

teatret svalegangen

aarhus teater logo