Doc Lounge: Reggae Film Fest – RUDE BOY

Snup en solrig lørdag med reggae og dancehall, talk og film, når Doc Lounge sammen med Aarhus Reggae Festival og Teatret Gruppe 38 sætter turbo på Jamaicansk kultur, film, kunst og musik.

Program

– DJ TIGER MOTH, TALK med HENZEL CLARKE fra AARHUS REGGAE FESTIVAL m.m…

– RUDE BOY: THE STORY OF TROJAN RECORDS (dokumentarfilm)

Om dokumentaren Rude Boy
Med visuelt overskud og dramadokumentarisk sikkert greb, skildrer filmen historien om det engelske plademærke, der sammen med den massive  strøm af jamaicanske immigranter bragte ska, rocksteady – og siden reggae-  til England.

Filmen fortæller om hvordan ska-, rocksteady- og reggae kom til Europa og forenede arbejderklassens Mods, Skinheads og ’Rudeboys’ i en ny ungdomskultur.
Til at krydre filmvisningerne spiller DJ Tiger Moth inden aftens rundes af med live bandet Don Brock!

Pga Covid retningslinjerne er der et begrænset antal billetter til salg, så køb din billet i dag!

Tid: 8. august fra kl.17-22 (cirka)
Sted: Teatret Gruppe 38/ havnebassin 7 på Aarhus Ø.

DOC LOUNGE: XY Chelsea

Gå ikke glip af denne fantastiske dokumentar om den amerikanske whistleblower, C. Manning. Doc Lounge og Gruppe 38 inviterer til filmvisning med Q&A med filmskaber Tim Travers og oplæg med Proud Film Festival – begrænset antal billetter.

YX CHELSEA giver et intimt indblik i historien om Chelsea Manning, den transkønnede amerikanske soldat og aktivist, som i 2013 blev idømt 35 år i militærfængsel for at lække fortrolige oplysninger om USA’s krige i Irak og Afghanistan til Wikileaks.

Vi følger Manning, fra hun benådes af Præsident Obama i 2017 og skal skabe sig en ny tilværelse uden for fængslet og militæret – nu som kvinde og som en stærkt kontroversiel figur, der deler vandene mellem dem, der ser hende som en vigtig og modig whistleblower, og dem for hvem hun er en kriminel landsforræder.

Tydeligt mærket af sin tid som soldat, fængselsindsat og retsforfulgt forsøger hun at forklare omverdenen, hvorfor hun følte, det var vigtigt at lække militærinformation til Wikileaks, samtidig med at hun arbejder på en ny karriere som politiker. Da hun vedholder sin loyalitet over for Wikileaks’ grundlægger Julian Assange, kommer hun atter i myndighedernes søgelys.

Filmen bringer os helt tæt på et menneske, der er villig til at ofre sin egen frihed for at få sandheden frem i lyset – men hvor høj er prisen?

Program for aftenen

18:45 Dørene åbnes
19:05 Kort introduktion af PROUD FILMFESTIVAL
19:15 XY CHELSEA m/ engelske undertekster.
20:45 Kort pause
20:50 debat (debatten er på engelsk)
21.30 Godnat (cirka)

Bemærk: Filmvisningen finder sted i overensstemmelse med COVID 19-retningslinjerne, og derfor er der kun et begrænset antal billetter i salg.

 

DOC LOUNGE: Our Blood is Wine

For Georgien er genetableringen af landets gamle traditioner for vinproduktion et betydningsfuldt skridt på rejsen mod at genfinde en national kulturel identitet efter flere års invasioner. Vi inviterer til indsigtsgivende dokumentarfilm og vinsmagning med den danske premiere på Our Blood is Wine. Bemærk: Begrænset antal pladser. 

I filmen udforsker instruktør Emily Railsback og den prisbelønnede sommelier Jeremy Quinn genetableringen af ​​8.000 år gamle, georgiske vinfremstillingstraditioner, der næsten gik tabt, imens landet var under det sovjetiske regime.

Filmen giver et nuanceret billede af Georgien – en  kompliceret og spændende nation, der har været ramt af flere udenlandske invasioner. Genoplivningen af landets ​​traditionelle vinfremstilling spiller en central rolle i landets vej til at genfinde sin identitet og kulturhistorie.

Efter filmen interviewer DOC LOUNGE den georgiske vinproducent Ketevan Berishvili fra Go Go vin, der portrætteres i filmen – en ung kvindelig vinproducent.

Under filmen giver sommelier og ass. prof. Qian Janice Wang en vinsmagning og introducerer nogle af de specielle smage fra Georgien.

Pris: 200 kr inkl. film, vinsmagning med ass. prof Qian Janice Wang og Domen Prešern samt mad.

Tid: kl. 17.00-ca. 21.30.

Bemærk venligst, at der er et begrænset antal billetter til salg, og at filmen har engelske undertekster (vinsmagning og interview foregår også på engelsk).

 


Arrangementet organiseres af DOC LOUNGE Aarhus, der også varetager billetkøb.


 

DOC LOUNGE: The Kingmaker (premiere)

Desværre aflyst grundet covid-19. 

Imelda Marcos blev først kendt som Filippinernes smukke førstedame med den fantastiske, enorme skosamling. Senere blev hun kendt for korruption, da hendes mand præsident Ferdinand Marcos mistede magten i 1986, og parret flygtede til Hawaii. Nu er hun tilbage i landet for at bane vejen for, at hendes søn kan indtage rollen som landets vicepræsident.

Den prisvindende instruktør og fotograf Lauren Greenfield har netop været aktuel med udstillingen Generation Wealth på Louisiana Museum. Hun har skabt denne perle af en dokumentarfilm, der kommer bemærkelsesværdigt tæt på karakteren Imelda Marcos.

“Perception is real. Truth is not.” Sådan siger Imelda Marcos, Filippinernes tidligere førstedame, der blev berømt først for sin skønhed og skosamling, og siden for sit fald fra magtens tinder og flugt ud af landet i 1986. Nu er hun tilbage og fast besluttet på at få sin søn, Ferdinand ‘Bongbong’, valgt som vicepræsident for den kontroversielle præsident Duterte.

Den prisvindende dokumentarist Lauren Greenfield har fået eksklusiv adgang til Marcos, der i filmen åbent fortæller (sin egen version af) historien om førstedamen, der ville være hele befolkningens moder.

Kan der trækkes tråde fra Marcos-familiens regime til den kontroversielle, nuværende præsident Rodrigo Duterte? Og er Dutertes krig mod narko og konflikter med FN et direkte produkt af tidens ‘post-truth’-tendenser og forestillingen om den stærke leder?

Denne aften sætter vi fokus på polarisering og den politiske situation i Filippinerne. Kom tidligt og nyd en georgisk kortfilm og specialiteter fra regionen.


Filmen vises med engelske undertekster, og aftenens talk foregår på engelsk.

Arrangementet organiseres og afholdes af DOC LOUNGE Aarhus, og alle spørgsmål til arrangementet rettes til DOC LOUNGE, der også varetager billetkøb.

Send e-mail til DOC LOUNGE Aarhus.