HISTORIEN OM HUSET, DER BLEV TIL EN PRIK

TRILOGIEN: Vrede

En historie om hvor lang vej, der er hjem, når vreden har fået os til at løbe af huse – kom med på rejse gennem vredens stadier

Hun blev så flintrende gal
Hun blev så sprut arrig
Hun blev så edderspændt rasende
At hun åbnede vinduet og kravlede ned ad stigen
og så løb hun.

Hun løb og løb og løb og løb
Og løbløbløb
Og hun løb hen og hun løb rundt
Og løb over og løb under
Og løb ned, ned, ned, ned, ned
Og løb opopopopop
Og løb frem og løb langs med
Og løb væk, væk, væk
Og da hun vendte sig om,
Så var huset blevet til en prik.


Forestillingen er 2. del af vores trilogi om tre store følelser, ingen af os kommer udenom i livet: Frygt, vrede, kærlighed. Husk: Trilogiens forestillinger kan fuldstændigt problemfrit ses uafhængigt af hinanden.



Artist talk efter forestillingen 8. marts kl. 19.30

Jes Elnif - pensioneret lektor i pædagogisk psykologi

Hvornår er vreden konstruktiv, og hvornår hæmmer den os? Hvordan håndterer vi den, og hvordan gennemlever vi den?

Frygten og vreden hænger sammen. Pensioneret lektor i pædagogisk psykologi Jes Elnif deler derfor også denne aften ud af sin viden og erfaring med menneskers kamp for at håndtere store følelser i en inspirerende samtale med Bodil Alling (se JEG ER IKKE BANGE FOR NOGET).

 

Jamen, hvor lang tid kan det tage at lave en kop te

Grundet COVID-19-restriktionerne er forestillingen flyttet til ILT Festival 21 i maj, og du kan få flyttet dine billetter med – bemærk at spillestedet på de nye datoer er Filuren i Musikhuset.

Har du købt billet, har du modtaget en separat mail – tjek eventuelt din spam-mappe. 

En tragikomisk forestilling om det moderne menneskes umulige behov for kontrol i en kaotisk verden

Etienne Manceau er en så ekvilibristisk skuespiller og artist, at han må have brugt langt over de obligatoriske 10.000 timer til at kunne dét, han kan.

Tilsyneladende helt almindelige, harmløse objekter bliver til komplicerede redskaber, der alene har til formål at være krop-umulige hjælpemidler til brygning af en god kop te i denne forestilling. Så umådeligt vanskeligt kan vi gå til det simple i livet.

En tankevækkende men hylende morsom forestilling om altings mening, hverdagens besættelser og små tvangstanker. Den er et must-see.

IVALUS FØRSTE SANG

Et grønlandsk heltekvad som teaterforestilling inspireret af polarforsker og forfatter Knud Rasmussen.

Historien om en lille modig heltinde, der på forunderlig
vis digter sin allerførste sang og derved redder sin familie.

Ivalus første sang handler om, hvordan tingene nogle gange
kommer af sig selv, når du allermest har brug for dem.
Og om at gøre dét, du ikke må, når det er nødvendigt.

De Røde Heste

Det anmelderroste teater, der drives af skuespiller Claus Mandøe, har spillet på Operahuset i Sydney og på de mindste biblioteker i Danmark. I Japan, i USA, Canada og det meste af Europa.
De Røde Heste spiller alle steder, der kan samle et publikum.
Læs mere om De Røde Heste.

TRÆT LEVER, TUNGT HJERTE

Et sted ude i landet kigger vi ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, anger, løgnagtige minder og nådesløs selvironi. På en bænk, måske bag kirken eller ved banegården, fortælles en slags kærlighedshistorie, mens en bagskid bliver til en brandert.

En række af Tom Waits sange og fortællinger er her blevet oversat, gendigtet og fortolket så hjertegribende, at forestillingen er blevet betegnet som den ultimative Tom Waits forestilling.


 

Hva! Er der ikke nogen fisk?

Gæstespillet er desværre blevet aflyst af producenten af helbredsmæssige årsager. Det er vi meget ærgerlige over, da forestillingen allerede er blevet flyttet to gange grundet COVID-19, men det er desværre ude af vores hænder.

Vi er til gengæld meget glade for, at det er lykkedes i stedet at få den anmelderroste, lune og vedkommende Det begynder at blive koldt om fødderne med Hans Rønne på programmet for ENESTÅENDE Festival 2021.

Har du købt billet til Hva! Er der ikke nogen fisk? via din e-mailadresse, beder vi dig kontakte os, hvis du ikke har modtaget en mail fra os senest den 15. juni.


En bevægende, lattermild og helt unik fortælling om kærlighed, kunst, historie og fiskeboller

I 1926 tegnede den jødiske skomager Ab Solomon en tegning bag på sin lønseddel, som han derefter gav til sin kone Celie.

Dette ritual fortsatte efterfølgende uge for uge – helt indtil 1982. De mange ufiltrerede, kærlige tegninger af Celie og Ab’s hverdag sammen former en indsigtsfuld, varm og ærlig fortælling om deres fælles liv.

I dag, mange år senere, opfører parrets nevø, Danny Bravermann, denne anmelderroste forestilling, som han har skabt på baggrund af sin afdøde onkel Ab’s tegninger.


Om ENESTÅENDE Festival 21

Med ENESTÅENDE præsenterer vi danske og internationale soloforestillinger; gribende fortællinger fremført af én enkelt skuespiller på scenen. Musikere og teknikere giver væsentlige bidrag i flere af forestillingerne, men skuespilleren må ellers stå alene på scenen.

Billetpriser er som øvrige forestillinger i det faste program. Du kan derfor bruge både abonnement-rabat og dit sæsonkort, når du bestiller billet til forestillinger under ENESTÅENDE Festival 21.


 

JEG KAN BEDST LI’ NÅR DU ER HER

TRILOGIEN: Kærlighed

Fra mig til dig!

Ryd op!
Gør plads!
Her kommer kærligheden!
Hvor kan jeg lægge den?
Hvor skal jeg stille den?
Hvor vil du have den?
Hvor skal jeg gøre af den?
Du må gerne få den!
Den kommer her!

Størst af alt er kærligheden. Den kan tøjle frygten og vreden og stå sejrsstolt tilbage, når alt andet er væk.

I forestillingen Jeg kan bedst li’ når du er her rydder vi op og gør plads til at trække kærligheden frem i lyset.


Forestillingen er 3. del af vores trilogi om tre store følelser, ingen af os kommer udenom i livet: Frygt, vrede, kærlighed. Se gerne hele trilogien som et samlet værk – men husk også, at alle tre forestillinger kan ses uafhængigt af hinanden. Læs mere.


Artist talk efter forestillingen 3. maj kl. 19.30

Til denne artist talk runder vi trilogien af. Vores to gæster er instruktør Catherine Poher, der har instrueret og været medskaber af trilogiens tre forestillinger, og Jes Elnif, som er så venlig igen at dele ud af sin erfaring inden for psykologi.

Catherine Poher er født i Paris og har arbejdet som scene- og billedkunstner i Danmark i over 40 år. Hun har instrueret seks reumert-belønnede forestillinger, arbejdet sammen med Kirsten Delholm fra Hotel Pro Forma, og været med til at udvikle den danske scenekunst med sit særlige billedkunstneriske udtryk. For det modtog hun Wilhelm Hansens Hæderspris i 2019. Catherine Poher og Teatret Gruppe 38 har arbejdet sammen i mange år, og Catherine har været medskaber på flere af teatrets forestillinger.

Skuespiller og kunstnerisk leder på Teatret Gruppe 38 Bodil Alling, Catherine Poher og Jes Elnif taler efter forestillingen sammen med  om TRILOGIEN, den kunstneriske proces bag de tre forestillinger og kærlighedens rolle i vores følelsesliv.


Skabt i samarbejde med: