Tag gratis i teatret under DANISH+ 2022

Fra den 9. til den 11. maj kommer teateropkøbere fra hele verden til Aarhus for at opleve dansk teaterkunst for børn og unge under festivalen DANISH+. Flere forestillinger er åbne og gratis for offentligheden.

Dansk teaterkunst for børn er noget ganske særligt og kendt i udlandet for sin høje kvalitet. Hvert andet år under festivalen DANISH+ mødes teateropkøbere fra hele verden i Aarhus for at opleve noget af det bedste og nyeste og for at afgøre, hvilke produktioner, de vil invitere til festivaler på Tasmanien, i Lissabon, Taiwan eller Grønland.

Gå gratis i teatret under DANISH+

Fra den 9. til den 11. maj i år afholdes DANISH+ for 8. gang. Festivalen, hvis forestillinger er på engelsk eller non-verbale, henvender sig først og fremmest til de internationale opkøbere, men derfor skal resten af byen ikke snydes. Aarhusianerne inviteres nemlig med til tre af forestillingerne i år – og det er endda gratis.

”Vi synes ikke, det giver mening at spille med tomme sæder – og vi vil rigtig gerne have, at resten af byen mærker, at byen er vært for så vigtig en kulturfestival. Derfor åbner vi festivalen op og uddeler de overskydende billetter. Det er selvfølgelig især byens internationale skoler, internationale studerende og medarbejdere, der får glæde af at kunne opleve dansk scenekunst, men det er også helt almindelige aarhusianere, der måske får prøvet noget nyt” fortæller festivalens producent Malene Cathrine Pedersen.

Livets små mirakler og en walk-man

DANISH+ 2022 præsenterer i alt 13 forestillinger fra forskellige danske teatre, og det er nøje udvalgte, prisvindende forestillinger for børn og unge i alle aldre. Men frem for alt forestillinger, der byder på forskelligartede og uforglemmelige oplevelser:

”Vi præsenterer dansk scenekunst, hvor man kan føle sig udfordret, klog, forundret, sorgfuld, glad i låget – og fremfor alt – føle sig genkendt,” siger Bodil Alling, der er kunstnerisk leder af Teatret Gruppe 38 og initiativtager til DANISH+.

Tre af de forestillinger, der er åbne for offentligheden, er LITTLE MIRACLES OF LIFE om en ensom kunstner, der spiller og tegner sin livshistorie på scenen; I LIKE IT BEST WHEN YOU ARE HERE om kærligheden, der kan tøjle frygten og vreden; og WALK-MAN, en forestilling med halsbrækkende stunts, rå fysik og kærlig humor, der kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner.

Baggrundsinfo

Hovedarrangør bag festivalen er Teatret Gruppe 38, der selv er internationalt anerkendt og med stor succes har turneret verden rundt i mange år. DANISH+ har været afholdt hvert andet år siden 2008 og har udviklet sig til et stærkt internationalt kulturbrand, når man taler om teater for børn og unge. Det er en begivenhed, branchefolk rejser langt for at deltage i, og den tiltrækker opkøbere fra nogle af de mest toneangivende teatre og spillesteder i verden. Til DANISH+ 2022 deltager teateropkøbere fra blandt andet USA, Canada, Tyskland, Frankrig og Estland.

Programmet består af følgende forestillinger:

 • AI-AI-AI! af Aaben Dans
 • [BOX] [UP] af hvid støj sceneproduktion
 • I LIKE IT BEST WHEN YOU ARE HERE af Teatret Gruppe 38
 • PINOCCHIO af Teater Patrasket
 • SPLOTCH af teaterBLIK
 • TANGO af teaterRUM
 • AND THE SUN IS ALWAYS SHINING af Teater Refleksion og Teater My
 • LITTLE MIRACLES OF LIFE af Paolo Nani Teater
 • WALK-MAN af Don Gnu
 • TWO MEN & A PLANK af Don Gnu
 • SUPPOSE YOU HAD A PORTABLE GRAMOPHONE af Teatret Gruppe 38
 • IVALU’S FIRST SONG af De Røde Heste