Bodil Alling tildeles livsvarig hædersydelse af Statens Kunstfond

Teaterleder, skuespiller og instruktør Bodil Alling tildeles livsvarig hædersydelse af Statens Kunstfond efter indstilling fra Legatudvalget for Scenekunst. 

Statens Kunstfond og Legatudvalget for Scenekunst begrunder tildelingen af hædersydelsen til Bodil Alling således:

“Bodil Alling har betaget sit publikum med glæde og gys, humor og alvor – med en altid raffineret sans for den rette balance. Hun har med sin særegne og finurlige kunstneriske profil mejslet nærværende historier og fortællinger langt ind i sjælen på børn og voksne i Danmark og over hele verden.”

“Ingen har som Bodil Alling igennem en lang årrække beriget den danske og internationale børne- og ungdomsteaterscene med sin nærværende og fornemme scenekunst. Med et varm hjerte for børn og unge og med et visionært klarsyn af særlig fin karat, har Bodil Alling sat nye standarder for scenekunsten. Ikke kun for børn og unge, men for alle der har haft fornøjelsen af at opleve hende på scenen.”

“Bodil Alling bør tildeles Statens Kunstfonds hædersydelse for sit mangeårige virke som skuespiller og som teaterleder for Teatret Gruppe 38 og for sit innovative scenekunstfremmende arbejde, herunder bl.a. festivalen ILT’s internationale impulsers betydning for dansk scenekunst.”

Kunstnerisk produktion af høj kvalitet

Statens Kunstfond tildeler hædersydelser til kunstnere, der har placeret sig afgørende som kunstnere igennem deres produktion, og tildelingen sker udelukkende på baggrund af kvaliteten af den pågældende kunstners produktion.

Legatudvalget for Scenekunst, der har indstillet Bodil Alling til tildelingen af en hædersydelse, består af Maj-Britt Mathiesen (formand), Mette Rosleff og Sverre Rødahl.