“Historien om huset, der blev til en prik” nomineret til Årets Reumert

Reumert nominering

På Teatret Gruppe 38 i Århus er alle begejstrede og glade. Forestillingen Historien om huset, der blev til en prik er blevet nomineret til en Reumert i kategorien Årets Børne-/ Ungdomsforestilling.

”Der er en glædelig overraskelse. Jeg har ikke haft tid og lejlighed til at råbe hurra med mine vidunderlige kolleger. Det vil vi gøre i morgen – så det runger i Mejlgade” – udtaler teaterleder, dramatiker og skuespiller Bodil Alling.

Forestillingen havde premiere i februar 2018, og blev modtaget med roser og stjerner fra både publikum og anmeldere. Den er skabt sammen med teaterinstruktør Catherine Poher og kunstnere fra Frankrig, Belgien og Danmark, og udgør anden del af en trilogi om de mest fundamentale følelser – frygt, vrede og kærlighed –  fortalt med skygger, lys, projektioner, billeder og lyd.

Historien om huset, der blev til en prik kan ses på Teatret Gruppe 38’s egen scene fra d. 18. – 20. september og fra d. 7. – 10. oktober, samt på turné i ind –og udland i de kommende sæsoner.

Teatret Gruppe 38 har været nomineret til Årets Reumert fire gange tidligere og modtog prisen i 2003 og 2006.

 

Fakta

Historien om huset, der blev til en prik havde premiere den 23. feb. 2018. Forestillingen spiller igen i september og oktober måned 2018.

Varighed: 40 min.
Aldersgruppe: Voksne og børn fra 8 år

Medvirkende: Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour
Instruktør: Catherine Poher
Skabt af: Catherine Poher, Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour, Sara Topsøe-Jensen, Agnès Limbos, Philippe LeFebvre, Olivier Guillemain, Lars K. Olesen, Marie Netterstrøm
Plakatkunstner: Claus Helbo