Ny forestilling er anden del af trilogi: I al respekt for vreden

Gruppe 38 - Historien om huset der blev til en prik- hus - foto Olivier Guillemain

Teatret Gruppe 38’s kommende premiere Historien om huset, der blev til en prik udgør anden del af en trilogi om de mest fundamentale følelser, og denne gang er det vreden, der er i fokus. Forestillingen spiller fra den 23. feb.- 7. mar. 2018. 

Teatret Gruppe 38 og den franskfødte teaterinstruktør Catherine Poher har skabt flere forestillinger sammen i gennem årene. Blandt andet Jeg er ikke bange for noget (2012), der er første del af den trilogi om livets store følelser, som teatrets snarlige premiere kommer til at udgøre anden del af.

Den første forestilling har frygten som omdrejningspunkt, imens trilogiens sidste forestilling kommer til at skildre kærligheden. I den aktuelle forestilling, Historien om huset, der blev til en prik, er det vreden, det handler om.

“Frygt og kærlighed er grundfølelser. Når vi frygter at miste kærligheden og at blive forladt, kan vi rammes af vrede. Frygt, kærlighed og vrede hænger uløseligt sammen,” forklarer instruktør Catherine Poher.

“Vi laver forestillingen i al respekt for vreden,Vrede behøver ikke at være altødelæggende, selvom den kan være destruktiv. Det er en nødvendig følelse, som vi alle har brug for at have adgang til. Ligesom frygt og kærlighed,” uddyber teaterleder, dramatiker og skuespiller Bodil Alling


Ude af dig selv og tilbage igen

I premiereforestillingen gør Gruppe 38 og Poher brug af skygger, lys, projektioner, billeder og lyd til at formidle den indre rejse, vi gennemgår, når vreden overmander os. Det er den samme sceniske form, som holdet benyttede til at skildre frygtens stadier i trilogiens første del tilbage i 2012. Ud over form og tema er de to forestillinger også forbundet til hinanden gennem brugen af historien om “det forladte hus” som metafor, fortæller Bodil Alling:

“Ligesom, når vi oplever stærk frygt, så bliver vi ude af os selv, når vreden får et hårdt tag i os – og så skal vi rejse langt for at finde tilbage til os selv.”

 

Historien om huset, der blev til en prik er foruden Teatret Gruppe 38 og Catherine Poher skabt i samarbejde med flere kunstnere fra Frankrig, Belgien og Danmark. Om samarbejdet med denne gruppe af kunstnere siger Catherine Poher og Bodil Alling:

“Den franske Philippe LeFebvres håndholdte installationskunst og Olivier Guillemains videoprojektioner går så herligt i spænd med Sara Topsøe-Jensens pop-up kartoner og mærkværdige crazy-samtaler med Agnés Limbos.” 

Fakta 

Historien om huset, der blev til en prik har premiere den 23. feb. 2018 kl. 17.00, og kan opleves til og med den 7. marts 2018.
Køb billet.

Varighed
40 min.
Aldersgruppe
Voksne og børn fra 8 år

Medvirkende
Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour
Instruktør
Catherine Poher
Skabt af
Catherine Poher, Bodil Alling, Søren Søndberg, Søren la Cour, Sara Topsøe-Jensen, Agnès Limbos, Philippe LeFebvre, Olivier Guillemain, Lars K. Olesen, Marie Netterstrøm
Plakatkunstner
Claus Helbo

Teatret Gruppe 38 og Catherine Poher har blandt andet også samarbejdet om at skabe de to reumert-vindende forestillinger Den lille pige med svovlstikkerne (2003) og Du må være en engel, Hans Christian (2006).