Oplev Europas største internationale soloforestillingsfestival

Den 10.-19. marts 2017 afholder Team Teatret i Herning og Teatret Gruppe 38 i Aarhus ENESTÅENDE – Solo Performance Festival. Festivalen er en del af det officielle program for Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Den 10.-19. marts 2017 afholder Team Teatret i Herning og Teatret Gruppe 38 i Aarhus Europas største internationale soloforestillingfestival, ENESTÅENDE – Solo Performance Festival 2017. Festivalen, der en del det officielle Aarhus 2017-program, præsenterer en række særligt udvalgte solo-opførelser inden for skuespil, dans og performance.

I løbet af den 10 dage lange festival spiller i alt 12 forskellige soloartister fra ind- og udland på de to teatre. Publikum kan blandt andre opleve danske kunstnere som Jesper Lohmann, Hans Rønne, Kitt Johnson og det unge, prisvindende talent Nanna Cecilie Bang, der i forbindelse med festivalen har urpremiere på True.Story – en helt ny, selvbiografisk stand-up-monolog, iscenesat af Christian Lollike.

Unik chance for at opleve internationalt anerkendt scenekunst

Teaterfestivalen giver publikum en unik mulighed for at opleve scenekunst af i alt fire udenlandske, anerkendte kunstnere, som danskerne ellers ikke har mulighed for at opleve herhjemme. Det gælder blandt andre Titus De Voogdt fra det anmelderroste belgiske teater Kopergietery, der fremfører soloforestillingen History of The World, som formåede at vinde The Show Winner First Fringe Award på Edinburgh Fringe Festival både i 2014 og 2015.

En enestående kontakt til publikum

De to arrangerende teatre ønsker med festivalen at skabe opmærksomhed omkring den særlige, intime kontakt, der opstår mellem performer og publikum under soloforestillinger, og at hylde både soloartistens store talent og den imponerende mangfoldighed af form og udtryk, der findes inden for sologenren i dag.

Fælles for soloforestillingerne på festivalprogrammet er, at de alle tager fat i eksistentielle og aktuelle temaer, der er relevante for det moderne menneske. Programmet varierer en smule på de to teatre, men de fleste forestillinger kan opleves både i Herning og Aarhus.