Teater: Legen slutter et stenkast herfra

Dansk version af australsk, prisvindende forestilling om ungdomskriminalitet besøger Aarhus. Stykket er baseret på en autentisk historie om to rastløse teenagedrenge, der på tragisk vis ender med at slå en mand ihjel.

Hvilke tilstande og kræfter driver unge mennesker ud i kriminalitet, og hvad er følgerne? Hvornår er man gammel nok til at idømmes fængselsstraf? Hvem bærer egentlig skylden, når unge bliver kriminelle?
Sådanne spørgsmål tematiserer Teatret Neo i forestillingen ’Et stenkast herfra’, der spiller på Teatret Gruppe 38 i Mejlgade fra den 20.-22. september. Den prisbelønnende forestilling er oprindeligt fra Australien og er baseret på en virkelig hændelse fra byen Melbourne i 1994.

Publikum møder to rodløse og rastløse teenagekammerater, som kaster sig ud i en farlig leg, hvori de lader den ene ukloge og grænseoverskridende handling overtage den anden. Til sidst ender de på en motorvejsbro, hvorfra de kigger på bilerne, der kører forbi under dem. En sten bliver kastet, og så en til – og så flere. Til sidst går det galt, da en af stenene brager igennem en bilrude. Lige meget, hvor meget de ønsker det, kan de ikke spole tiden tilbage, og de drengene må leve med de voldsomme konsekvenser af deres handling.

Opført over 500 gange

Australske ‘The Stones’ (1996) er skrevet af dramatikerne Tom Lycos og Stefo Nantsou med assistance af kriminalbetjent David Jones, som var hovedansvarlig i den aktuelle sag i Melbourne, samt andre politibetjente som beskæftiger sig med kriminalitet blandt unge. Forestillingen har været vist over 500 gange rundt om i verden og har gennem årene vundet utallige priser både i Australien og internationalt. Teatret Neo’s danske opsættelse af forestillingen har ligeledes turneret hele landet rundt med flotte anmeldelser og store bifald i ryggen. Ønsker man billetter til ’Et stenkast herfra’ på Teatret Gruppe 38, kan vi oplyse at de eneste to spilletidspunkter, der ikke er udsolgte er nu på søndag den 20. september kl. 15.00 og tirsdag d. 22. september kl. 19.00.

Fakta

Aldersgruppe Voksne og unge fra 12 år | Varighed 60 min. | Medvirkende Erik Viinberg og Sune Kofoed | Instruktør Stefo Natsou | Dramatikere Stefo Natsou og Tom Lycos | Scenografer Stefo Natsou og Tom Lycos| Konsulent Poul Fly Pljedrup | Spilletider 20.-22. september 2015 (nu på søndag d. 20. kl. 15.00 og tirsdag d. 22. kl. 19.00 er eneste forestillinger med ledige billetter) | Pris 60-100 kr. | Mere info: gruppe38.dk