To aarhusteatre lancerer nyt program for ikke-dansktalende

Teater Refleksion og Teatret Gruppe 38 er gået sammen om at præsentere forestillinger på engelsk for byens ikke-dansktalende publikummer, der ellers ofte må se sig udelukket fra at kunne opleve scenekunst på et forståeligt sprog.

Teatret Gruppe 38 og Teater Refleksion har sammen udviklet et nyt teaterprogram særligt henvendt til ikke-dansktalende gæster, medarbejdere, studerende osv. i Aarhus og omegn. Formålet med det fælles initiativ er at gøre scenekunst tilgængeligt for disse publikumsgrupper, der ellers ofte må se sig udelukket fra at kunne opleve scenekunst på et forståeligt sprog under deres ophold i byen.

Kunstnerisk leder på Teatret Gruppe 38, Bodil Alling siger: “Vi har brug for fællesskabet. Vi kan sidde ved hver vores computer eller med hver sin mobiltelefon og nå hinanden på et splitsekund. I Shanghai, Korea, Herning og Bredebro. Men vi udveksler simpelthen flere bits, når vi mødes. Når vi deler oplevelser i fælles rum. Og teatret er en enestående mulighed for, at vi fælles bliver fanget ind i historier, hvor vi genkender os selv – og de andre. Hvor vi sammen undrer os over det liv, vi lever – ligegyldigt hvor vi kommer fra. Den mulighed vil vi også gerne give til de ikke-dansktalende publikummer i byen”

Hele sæsonen

En telefonopringning fra Mejlgade til Frederiksgade i foråret afgjorde sagen – og nu er det trykte program at finde på teatrene og rundt i byen. De to teatre har begge stor erfaring med at opføre forestillinger på engelsk fra adskillige turnéer rundt omkring i verden, og på den måde var det et overskueligt projekt at sætte i gang.
”Jeg sagde straks ja, da Gruppe 38 ringede, for selvfølgelig skal vi række ud til det ikke-dansktalende publikum bosiddende eller gæstende Aarhus. Og det var tillige en stor fornøjelse at kunne konstatere, at de to teatres forestillinger sammen dækker hele sæsonen, så det ikke blot er en lille festival, men et fuldt sæsonprogram, vi tilbyder”, udtaler Bjarne Sandborg, Teaterleder på Teater Refleksion.

Bliver godt modtaget

Projektet bliver taget godt imod hos flere af byens aktører.
Rådmand for Kultur og Borgerservice Azad-Ahmad udtaler:
”Det glæder mig, at publikum nu kan opleve scenekunst opført på engelsk. Aarhus er en international by, og det er vigtigt, at vores kulturliv griber muligheden for præsentere scenekunst på andre sprog end dansk”.
Direktør i Erhverv Aarhus Bente Steffensen er også glad for initiativet og siger: “Virksomheder, der rekrutterer internationalt, håber selvfølgelig, at medarbejderen og en eventuel medfølgende familie falder til, og det kan et mangfoldigt kulturliv medvirke til. Vi bifalder derfor, at byens kulturvirksomheder udvikler sig i en mere international retning og er opmærksomme på denne store målgruppe”.
Hos Det internationale kontor hos Aarhus Universitet ser direktør Ulla Gjørling ligeledes projektet som en fordel for byen:
“Teaterforestillinger på engelsk medvirker til at gøre Aarhus til en attraktiv by for internationale vidensmedarbejdere, og det er et kærkomment supplement til de mange gode kulturtilbud i byen”, siger hun.

Fakta

Billetter
Prisleje: 60-100 kr.
Købes via www.gruppe38.dk eller www.refleksion.dk, hvor der også kan læses mere om forestillingerne.
ISSUE-link til program: https://issuu.com/gruppe38/docs/gr38_reflek_engprogram_2015-16?e=0


Program – Teatret Gruppe 38
Norbert Fatnoggin, 30. august kl. 13.30
A True Tall Tale, 5. november kl. 17
Hansel and Gretel, 11. februar kl. 19 / 12. februar kl. 11
The Darkness Rests under the Bed, 28. april kl. 17

Program – Teater Refleksion
Mathilde, 12.-13. november kl. 20
The Shadow, 18.-19. november kl. 9.30 / 22. november kl. 14 og kl. 15.30
Paradise, 17. januar kl. 14
GO!, 5.-6. marts kl. 16
The Way Back Home, 3.-9. april, hverdage kl. 9.30 og kl. 11 / weekend kl. 14 og kl. 15.30


Pressekontakt – Teater Refleksion
Tanja Marcher Noe
tanja@refleksion.dk
86 24 05 72

Pressekontakt – Teatret Gruppe 38
Ditte Dalsgaard
dd@gruppe38.dk
86 13 53 11