Gruppe 38 modtager Reumert – Årets særpris 2019

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon - Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

 

Teatret Gruppe 38, Teatret Møllen (Haderslev), Teater2tusind (Svendborg) og Carte Blanche (Viborg) modtog Årets Særpris for forestillingen Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon, da Årets Reumert blev afholdt på Nørrebro Teater den 2. juni 2019.

Teatret Gruppe 38 har tidligere modtaget to reumertpriser og været nomineret flere gange – blandt andet forrige år, hvor forestillingen Historien om huset, der blev til en prik var nomineret i kategorien Årets børne- og ungdomsforestilling.

Juryens motivationstekst:
”Nøjsomheden fra Babettes Gæstebud havde forplantet sig til scenografien. Her var kun et bord, hvor tre mennesker sad og dyrkede det spartanske liv. Lige indtil de fik erstattet klipfisk og øllebrød med alverdens delikatesser. Så slubrede munden sin suppe og blev salig. En mesterlig instruktion med sans for at vække en tekst til live med helt enkle greb.”

Aarhusianere kan opleve eller genopleve forestillingen, der modtog flotte anmeldelser, da den havde premiere på Teatret Gruppe i marts 2019, både til efteråret og i begyndelsen af 2020.

En god begyndelse på et nyt kapitel
Teatret Gruppe 38 modtager den fornemme pris ligesom, at vi står over for at præsentere det første program i et helt nyt teaterhus på Aarhus Ø, som vi åbner til august.

Teatret, der tidligere har holdt til i Mejlgade flytter til Aarhus Ø grundet pladsmangel og et behov for at kunne rumme flere publikummer. Reumertprisen kan derfor ses som en god begyndelse et nyt kapitel for Teatret Gruppe 38, der i det nye teaterhus præsentere teater for både voksne, unge og børn. Læs mere om flytningen.